×

Business Hi-Tech

Compania de dezvoltare software pentru e-commerce Innobyte, afaceri de 12,57 mil. lei in 2023, plus...

Compania de dezvoltare software pentru e-commerce Innobyte, afaceri de 12,57 mil. lei in 2023, plus 30%, si crestere de 15% a portofoliului de clienti. "Cu toate ca industria de e-commerce nu a mai vazut cresteri atat de spectaculoase in 2023, comparativ cu 2020 sau 2021, pentru noi, anul trecut a fost un an bun"

29.02.2024, 11:53 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Innobyte, una dintre cele mai importante companii romanesti specializate in servicii si solutii pentru e-commerce, a inchis anul 2023 cu afaceri de 12,57 mil. lei in 2023, inregistrand o crestere de 30% comparativ cu anul precedent, EBITDA situandu-se la 2,67 milioane de lei, cu un avans de 40% comparativ cu anul 2022, au transmis reprezentantii companiei printr-un comunicat. De asemenea, portofoliul de clienti Innobyte a fost extins in 2023 cu 15% si cuprinde nume precum Auchan, BAT, Noriel, Flanco, Spring Farma, Metatools, Infinity, Adeona Camps, Total Fishing sau European Space Agency.

"Cu toate ca industria de e-commerce nu a mai vazut cresteri atat de spectaculoase in 2023, comparativ cu 2020 sau 2021, pentru noi, anul trecut a fost un an bun. (...) Am reusit sa consolidam parteneriatele existente, contribuind astfel la construirea, pas cu pas, a traiectoriei pe care aspiram sa o urmam. Aceasta abordare ne-a permis sa ne intarim pozitia de lider intr-un mediu competitiv, dar si sa identificam noi oportunitati de crestere", a spus Catalin Bordei, Managing Partner al Innobyte.

Tot pe parcursul anului 2023, Innobyte si-a marit echipa cu 10%, in prezent avand peste 40 de angajati. In prezent, Innobyte cauta in continuare developeri cu experienta in tehnologii precum Magento 2, Node.Js, React.JS si DevOps. Compania are birouri in Bucuresti, zona Regie, in Cluj-Napoca - in cadrul sediului companiei Life is Hard, grup din care face parte - si un birou in St.Moritz, Elvetia - un centrul de business si consultanta in eCommerce pentru clientii Innobyte din Europa.

"Pentru noi, una dintre realizarile de care ne bucuram cel mai mult este ca reusim sa avem in continuare o echipa unita, un employee turnover redus si un nivel ridicat de specializare. Ceea ce ne face sa credem ca eforturile de a crea un mediu de lucru pozitiv, stimulant, flexibil si orientat catre dezvoltarea profesionala a fiecarui membru al echipei produce rezultate favorabile pe termen mediu si lung", a spus Catalin Somfalean, CEO si co-fondator Innobyte.

Potrivit reprezentantilor, principalii piloni de crestere in 2023, pe care Innobyte se va baza si in 2024, au fost optimizarea proceselor (imbunatatirea proceselor de productie prin alocarea flexibila a resurselor umane in proiectele abordate. Aceasta reflecta eforturile continue ale Innobyte de a perfectiona instrumentele care faciliteaza o organizare eficienta a activitatii); echipa (Innobyte a mentinut si chiar extins o echipa de profesionisti experimentati; compania continua abordarea unui mod de lucru integral remote si sustine dezvoltarea profesionala prin acces la cursuri si validarea expertizei prin certificari relevante); maximizarea businessului cu clientii existenti si parteneriate noi - Innobyte si-a diversificat portofoliul prin introducerea de noi verticale precum Horeca si B2B, dar si activitati recreativ-educative, lucrand la proiecte complexe ce vor fi lansate in acest an.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare