×

Zf 24

Cum arata productia de ciocolata din Romania: 5.000 de tone, in valoare de aproximativ 50 milioane...

Cum arata productia de ciocolata din Romania: 5.000 de tone, in valoare de aproximativ 50 milioane euro, in conditiile in care bobul de cacao a atins preturi record in acest an

13.06.2024, 13:43 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Romania produce anual circa 5000 de tone de ciocolata, in valoare de aproximativ 50 milioane euro, in conditiile in care pretul bobului de cacao s-a triplat in ultimele luni pe pietele internationale, estimeaza Marian Anghel, director general OmniaGusti, furnizor de ingrediente pentru patiserie si cofetarie.

Circa 30 de producatori locali si 5 companii din Polonia, Moldova si Bulgaria, precum si peste 30 de companii din domeniile conexe vor participa in perioada 14-16 iunie la a treia editie a targului Chocolate Saga, la Bucuresti.

La eveniment va fi organizata in premiera si o sectiune de business to business, cu materii prime si echipamente in valoare de 60 milioane de euro.

Printre prodsuele prezentate se afla inghetata cu gust de magiun si paine prajita, bomboane cu catina, ciocolata cu patrunjel, trufe cu urda, praline pe baza de sfecla sau inghetata cu gust de coliva.

Organizatorii targului estimeaza vanzari de 500.000 euro la aceasta editie.

In Romania, vanzarile de ciocolata au crescut cu peste 30% in perioada pandemiei si se cifrau anul trecut la circa 3 miliarde lei, potrivit unei analize ZF facuta pe baza datelor companiei de analiza si cercetare de piata Euromonitor International.

Un segment de piata care a crescut puternic in ultimii ani este cel al produselor pentru evenimente, asa cum este candy barul, unde cererea a urcat cu aproximativ 30% de la an la an.

" Candy barul a devenit punctul central al oricarei petreceri, iar valoarea lui nu se rezuma doar la felul extraordinar in care arata sau la gusturi, ci indraznesc sa spun ca a trecut dincolo de asta. Simt ca punem in candy bar ceva din felul de a fi al gazdelor petrecerii", spune Andra Ioana Bunea de la Cofetariile Dulcinelle.

La eveniment vor participa si branduri cunoscute de multi ani, cum este Casa Casa si bomboanele Bucuria .

"Observ ca incepem sa ne orientam catre un echilibru intre productia de masa si cea artizanala in ceea ce priveste prezenta in expozitie, motiv pentru care salut si participarea Carrefour, primul retailer care a decis sa ni se alature. ", a declarat Andreea Ilina, organizatorul targului.

Biletele la Chocolate Saga costa 20 de lei, iar copiii sub 10 ani au gratuitate.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare