×

Business Hi-Tech

Nemtii de la Mewa, un producator de textile, au cumparat pachetul majoritar de actiuni al...

Nemtii de la Mewa, un producator de textile, au cumparat pachetul majoritar de actiuni al start-up-ului local Esenca, care a creat un soft cu AI care revolutioneaza lumea croitoriei

13.06.2024, 00:03 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Mewa, principalul furnizor german de servicii textile din Europa, a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al start-up-ului romanesc Esenca - care dezvolta solutii bazate pe tehnologia de inteligenta artificiala (AI) ce permit masurarea precisa a corpului clientilor in vederea recomandarii masurii optime la imbracaminte in mediul online, au transmis reprezentantii companiei germane printr-un comunicat.

Tranzactia a avut loc in primavara acestui an, insa Mewa a anuntat-o oficial luna aceasta. In urma tranzactiei, Mewa isi va extinde portofoliul de servicii, iar tehnologia bazata pe inteligenta artificiala le va permite atat furnizorului de servicii textile, cat si clientilor si partenerilor sai sa utilizeze o aplicatie accesibila atunci cand selecteaza articolele de imbracaminte de lucru si de protectie, precum si echipamentele de siguranta si sanatate.

In Europa, peste 1,1 milioane de angajati poarta imbracaminte de lucru Mewa, iar aproximativ trei milioane folosesc lavetele reutilizabile Mewa pentru a-si curata instalatiile si utilajele. "Scopul nostru este de a adapta procesele si procedurile serviciilor la nevoile clientilor si de a le face mai simple si mai usor de utilizat cu ajutorul inteligentei artificiale. In Esenca am gasit un partener din Romania cu o expertiza remarcabila atat in domeniul inteligentei artificiale, cat si in cel al industriei textile. Acesta este motivul care ne-a determinat sa ne implicam in aceasta investitie", a spus Bernhard Niklewitz, CEO la Mewa.

Potrivit reprezentantilor celor doua companii, procedura digitala poate fi efectuata cu ajutorul unui smartphone sau al unui dispozitiv offline, fiind necesare informatii privind inaltimea si sexul, precum si doua fotografii ale intregului corp realizate cu camera telefonului mobil - una din fata si una din lateral. Cu ajutorul inteligentei artificiale, masuratorile exacte ale corpului sunt calculate din imagini si transferate in grilele de marimi din colectiile Mewa.

"Fotografiile nu trebuie salvate, pentru ca sunt folosite doar pentru a identifica punctele de masurare. Masuratorile standardizate cu peste 100 de puncte de masurare au o precizie de 0,5 centimetri. In 30 de secunde, utilizatorii primesc o recomandare de marime potrivita pentru colectia respectiva. Tehnologia de scanare Esenca urmeaza sa fie integrata succesiv in sistemele digitale oferite clientilor incepand cu anul 2024."

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare