×

Profesii

Prof. univ. dr. Liviu George Maha, rectorul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza": Vrem ca dialogul...

Prof. univ. dr. Liviu George Maha, rectorul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza": Vrem ca dialogul dintre mediul academic si mediul de business sa fie o preocupare continua la nivel de programe de studii

22.05.2024, 20:48 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Dialogul si colaborarea dintre mediul academic si mediul de business trebuie sa fie o preocupare continua cand vine vorba despre adaptarea ofertei educationale la nevoile din piata si din economie, a explicat prof. univ. dr. Liviu George Maha, rectorul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, prezent la conferinta ZF Investiti in Romania, organizata miercuri la Iasi alaturi de CEC Bank.

"Eu sunt rector de aproape doua luni si mi-am propus ca acest dialog intre mediul academic si mediul de afaceri, angajatori, sa fie o preocupare continua la nivel de programe de studii, la nivel de grupuri de programe".

Rectorul a dat exemplul programelor de studiu din domeniul resurselor umane, care sunt prezente si la facultatea de sociologie, si la cea de economie si administrarea afacerilor, dar si la cea de psihologie. Angajatorii trebuie sa inteleaga specificul programelor de studiu la fiecare dintre aceste facultati.

"Am pus problema unor discutii in grup, in comisii de lucru cu angajatorii, cu reprezentanti din toate trei facultatile, tocmai ca angajatorii sa inteleag specificul fiecarui program de studiu. Un dialog continuu cu angajatorii nu va da senzatia ca cineva vrea sa ne schimbe o disciplina sau ca decanul ori directorul de departament vrea sa intervina intr-un program de studiu. Va fi ceva firesc, o actualizare, o corelare mai buna cu ceea ce cere piata muncii. Imi asum acest angajament de a fi tot timpul deschis dialogului".

Mediul academic are preocuparea de fi cat mai bine conectat cu cerintele mediului de business, insa acesta are si un rol in ceea ce priveste conservarea cunoasterii, dupa cum a subliniat Maha.

"Poate constanta ultimilor 30 de ani este mediul academic, faptul ca noi cei din universitati, in colaborare cu preunivesitarul, am incercat sa adaptam oferta educationala la ceea ce cere piata. De multe ori suntem perceputi poate mai conservator, poate mai putin reactivi, pentru ca mediul academic are si o menire de a conserva cunoasterea, de a conserva stiinta, de a pastra poate unele domenii mai putin cerute de piata. De multe ori, preocuparile de moment pot parea mult mai importante decat ce inseamna dimensiunea intreaga a unui domeniu".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare