×

Zf 24

Profiturile Netflix cresc dupa ce gigantul streamingului a luat o serie de masuri drastice...

Profiturile Netflix cresc dupa ce gigantul streamingului a luat o serie de masuri drastice impotriva partajarii parolelor, in timp ce actiunile platformei au suferit o scadere in urma refuzului companiei de a mai publica numarul oficial de abonati

19.04.2024, 15:12 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Masurile drastice luate de Netflix in ceea ce priveste partajarea parolelor au ajutat serviciul de streaming sa depaseasca previziunile de profit ale Wall Street, insa actiunile sale au scazut dupa ce a declarat ca intentioneaza sa nu-si mai dezvaluie in mod regulat numarul de abonati, raporteaza Financial Times.

Venitul operational al companiei a crescut cu 54% in primul trimestru, in conditiile in care a adaugat 9,3 milioane de abonati in intreaga lume, demonstrand ca eforturile de reducere a partajarii parolelor lansate anul trecut au avut beneficii mai durabile decat se asteptau unii investitori.

Cu toate acestea, Netflix a declarat joi ca incepand de anul viitor nu va mai dezvalui numarul total de abonati, un indicator care a reprezentat un punct de referinta crucial pentru investitori in era streaming-ului.

In scrisoarea adresata actionarilor, Netflix a declarat ca isi muta accentul pe engagement - timpul pe care abonatii sai il petrec in cadrul serviciului - dezvoltand in acelasi timp noi preturi si surse de venit.

"Fiecare membru incremental are un impact diferit asupra afacerii" in contextul noilor planuri de abonament, a declarat Greg Peters, codirector executiv, intr-o convorbire cu investitorii. "Situatia in cauza ne convinge de faptul ca matematica pe care ne-am bazat cu totii de-a lungul timpului - numarul de membri inmultit cu pretul lunar - este din ce in ce mai putin precisa pentru a surprinde starea afacerii".

El a adaugat ca Netflix va "actualiza periodic" cifrele privind numarul de abonati atunci cand va atinge "repere importante".

Paolo Pescatore, analist la PP Foresight, a declarat ca decizia Netflix de a nu mai dezvalui abonamentele trimestriale incepand din 2025 "nu va fi bine primita" de catre investitori.

Cele mai recente rezultate au aratat ca inca mai exista loc de crestere ca urmare a reducerii parolelor si a impulsionarii in domeniul publicitatii, a adaugat Pescatore. Netflix a declarat ca abonamentele la nivelul sau sustinut de publicitate au crescut cu 65% fata de trimestrul anterior.

Inainte de raportul de joi, actiunile pionierului in materie de streaming crescusera cu 30% in acest an, depasind in mod semnificativ performanta pietei in general.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare