×

Profesii

Schimbare de conducere dupa doua decenii la Hornbach Romania. Noul CEO al companiei este Radu Oniga

Schimbare de conducere dupa doua decenii la Hornbach Romania. Noul CEO al companiei este Radu Oniga

29.02.2024, 10:51 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Retailerul de bricolaj Hornbach, unul dintre cei mai mari de pe piata locala de profil, l-a adus la conducerea companiei din Romania pe Radu Oniga. El inlocuieste astfel pe Mugurel-Horia Rusu, care a detinut functia de director general la Hornbach Romania incepand din 2005. Mandatul noului CEO incepe maine, pe 1 martie.

In varsta de 43 de ani, Radu Oniga a studiat in cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti (sectia cu predare in limba germana). A lucrat apoi ca achizitor de produse non-food in cadrul unei companii internationale. In 2006, s-a angajat la Hornbach, fiind responsabil de domeniul achizitiilor (achizitor) pentru gama de produse din lemn, materiale de constructii si prefabricate. In 2017, a preluat conducerea regionala a Departamentului e-business si, in aceasta calitate, a contribuit la impulsionarea dezvoltarii magazinului online din Romania si la digitalizarea modelului de afaceri.

Mugurel-Horia Rusu a carui cariera la Hornbach a inceput in Austria, in 1996, a contribuit la infiintarea filialei din Romania. El a condus pe plan local magazinele cu acest brand. Dupa preluarea rolului de director general de catre Radu Oniga, Mugurel-Horia Rusu va ramane consilier in cadrul Hornbach.

In Romania, Hornbach detine in prezent noua magazine de materiale de constructii si gradinarit cu Drive In, precum si magazinul online, iar in primavara anului trecut reprezentantii companiei spuneau ca pregatesc inceperea lucrarilor pentru cea de-a zece unitate din Romania. Ei nu au precizat unde anume va fi urmatorul magazin, insa, in vara anului 2021, Mugurel-Horia Rusu, CEO la acea vreme, spunea ca Hornbach are un buget de investitii de circa 80 de milioane de euro pentru urmatorii ani in Romania, in vederea deschiderii a trei noi magazine, in Constanta, Bucuresti - Colentina, Timisoara. In Constanta a fost deja deschis un magazin, astfel ca pe lista mai raman Bucuresti si Timisoara. Investitia medie intr-un magazin Hornbach este de 27 de milioane de euro, potrivit unor date transmise anterior.

Hornbach Romania, care opereaza pe piata locala prin intermediul companiei Hornbach Centrala, a inregistrat in 2022 o cifra de afaceri de 1,5 miliarde de lei, in crestere cu 16% fata de anul precedent. Profitul de 35,4 milioane de lei a fost in scadere cu 36% raportat la anul precedent. Subsidiara Hornbach din Romania a incheiat anul 2022 cu un numar mediu de 1.156 de angajati, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finante, cu 15% mai multi fata de 2020.

In Romania, retailerul a intrat in 2007, cand a inaugurat magazinul din Berceni - Bucuresti. Astazi, magazine sub brandul Hornbach deservesc zona Bucurestului (fiind amplasate in Berceni, Militari si Balotesti), existand de asemenea cate unul in Timisoara, Sibiu, Brasov, Oradea si, cel mai nou, in Cluj-Napoca. Unitatile din Berceni si Balotesti sunt cele mai performante ca vanzari.

Suprafata medie a magazinelor Hornbach este de 23.000 de metri patrati. O exceptie este cel din Sibiu, unde spatiul a fost achizitionat, nu construit de la zero, si care are o suprafata mai mica. Toate magazinele Hornbach functioneaza in spatii proprii, nu inchiriate.

Hornbach concureaza, pe piata de peste 5 miliarde de euro a distributiei de materiale de constructii, cu nume precum Dedeman, Leroy Merlin, MatHaus, Brico Depot si mai multe companii mici.

Grupul austriac este listat la Bursa de Valori din Frankfurt si a generat vanzari nete de 6,3 miliarde de euro in anul financiar 2022-2023.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare