×

Zf 24

Schimbare majora la Google: Directorul general al gigantului tech a reorganizat conducerea si...

Schimbare majora la Google: Directorul general al gigantului tech a reorganizat conducerea si structura companiei pentru a accelera dezvoltarea si lansarea produselor AI

19.04.2024, 13:22 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Directorul general al Google, Sundar Pichai, a reorganizat conducerea si structura gigantului tehnologic pentru a accelera dezvoltarea si lansarea de produse AI, dupa ce a fost criticat pentru lipsa de performanta inregistrata in raport cu marile companii tech precum Microsoft, raporteaza Financial Times.

Toate echipele care lucreaza in sectorul AI vor fi unificate in cadrul diviziei DeepMind, condusa de Demis Hassabis, potrivit unei note de serviciu publicate joi.

O noua echipa pentru platforme si dispozitive, condusa de Rick Osterloh, vicepresedinte senior pentru dispozitive si servicii, va cuprinde personalul implicat in dezvoltarea hardware-ului si software-ului care sta la baza sistemului Android sau a browser-ului Chrome. Hiroshi Lockheimer, seful departamentului Android, va fi mutat pentru a lucra la alte produse, fiind inlocuit de Sameer Samat, vicepresedinte al gestionarii produselor pentru Android si Google Play.

"Aceste schimbari continua munca pe care am depus-o in ultimul an pentru a ne simplifica structura si pentru a imbunatati dinamica operationala a firmei", a declarat Pichai. "Schimbarile in cauza ne vor ajuta sa extindem capacitatile ecosistemelor Android si Chrome, sa implementam mai repede inovatiile si, pe plan intern, sa acceleram, de asemenea, procesul decizional."

Google incearca sa depaseasca un esec inregistrat din februarie, cand compania a fost nevoita sa intrerupa generarea de imagini in Gemini din cauza unui scandal legat de reprezentarea istorica inexacta a diferitelor etnii si genuri.

Pichai a fost criticat, de asemenea, pentru lipsa de vigoare in incercarea de a comercializa inteligenta artificiala generativa, in pofida faptului ca tehnologia a fost creata intern de catre cercetatorii sai. Unii au pus acest lucru pe seama structurii fragmentate a Google, a birocratiei de complexe a firmei si a lipsei unui plan coerent la nivelul intregii companiei pentru implementarea inteligentei artificiale generative in intreaga sa gama de produse si servicii, a relatat Financial Times.

Parteneriatul de 13 miliarde de dolari incheiat de Microsoft cu OpenAI, care i-a oferit acces la mult-hulitul model ChatGPT, a reprezentat o lovitura semnificativa pentru Google, facand ca rivalul sau sa devina cea mai valoroasa companie listata la bursa din lume. Microsoft valoreaza acum peste 3 mld. dolari, fata de Alphabet, a carei capitalizare bursiera se afla putin sub nivelul de 2 mld. dolari.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare