×

Companii

Tranzactie-surpriza: Affidea, al saselea jucator din piata medicala, preia centrele de radioterapie...

Tranzactie-surpriza: Affidea, al saselea jucator din piata medicala, preia centrele de radioterapie MedEuropa Romania, un business de 20 mil. euro, creat acum sase ani. Sursele ZF din piata estimeaza tranzactia la circa 100 mil. euro, suma incluzand si imobilele detinute de MedEuropa

05.03.2024, 10:00 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

¬ Compania numara patru clinici in Brasov, Bucuresti, Oradea, Constanta si a cincea care urmeaza sa fie deschisa la Iasi ¬ Brandul MedEuropa va ramane in piata, cu aceeasi echipa medicala si de management, doar actionarul se schimba ¬ Investitia totala a MedEuropa in dezvoltarea pe piata locala pana in prezent a fost de circa 70 mil. euro, din cele mai recente date ale companiei ¬ Pentru Affidea, tranzactia marcheaza intrarea in sfera radioterapiei, folosita in tratamentele bolnavilor de cancer, o nisa de piata foarte accesata, pe masura ce numarul bolnavilor creste ¬ Tranzactia a vizat doar piata locala, MedEuropa avand clinici si in Franta si Germania. Affidea Group, cel mai mare jucator din piata imagisticii medicale, cu servicii de diagnostic si tratament, cumpara cele patru centre de radioterapie MedEuropa Romania, specializate in tratamentul bolnavilor de cancer. Este cea mai mare tranzactie din domeniul medical din acest an, MedEuropa fiind un jucator mediu in piata, cu afaceri estimate la 20 mil. euro. Investitiile operatorului medical preluat de Affidea pe piata locala au ajuns la circa 70 mil. euro, avand in vedere nivelul echipamentelor folosite si faptul ca terenurile pe care sunt construite clinicile sunt achizitionate, nu inchiriate. Anterior, oficialii MedEuropa spuneau ca o clinica presupune o investitie de cel putin 7-12 mil. euro. MedEuropa a intrat in Romania cu o prima clinica in 2018, iar ulterior s-a extins in mai multe orase importante din tara. Cu un numar de bolnavi de cancer in continua crestere, nevoia de servicii medicale a dus centrele MedEuropa in orase precum Brasov, Constanta, Bucuresti, Oradea, Iasi. Businessul functioneaza majoritar prin decontarile de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pe programul national de cancer. In ultimii doi ani, MedEuropa a fost cea mai dinamica firma din sectorul de sanatate, asa cum a reiesit din anuarul ZF Cele mai dinamice companii din Romania, produsul prin care ZF aduce in prim-plan companiile care cresc din zece sectoare mari de activitate. Pentru aceasta tranzactie, Consiliul Concurentei trebuie sa dea unda verde. Cele doua parti nu au dorit sa dezvaluie valoarea tranzactiei, invocand confidentialitatea informatiei. Surse din piata au spus insa pentru ZF ca tranzactia s-ar putea apropia de 100 mil. euro, inclusiv imobilele detinute de MedEuropa Romania.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare