×

Zf 24

Unul dintre cei mai mari producatori EV din lume isi extinde gama cu o noua masina de lux: Noul...

Unul dintre cei mai mari producatori EV din lume isi extinde gama cu o noua masina de lux: Noul supercar electric de la BYD, in valoare de 233.450 de dolari, va rivaliza cu autoturismele pe benzina produse de Ferrari si Lamborghini

26.02.2024, 13:58 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

BYD Co. a debutat duminica cu cea mai scumpa masina a sa, un supercar complet electric de inalta performanta in valoare de 1,68 milioane de yuani (233.450 de dolari), care se confrunta cu optiunile de lux oferite de rivali precum Ferrari NV si Lamborghini, raporteaza Bloomberg.

Yangwang U9 va fi initial exclusiv pentru piata din China, a declarat compania in cadrul unui eveniment transmis in direct la Shanghai. Masina poate atinge 100 km/h in 2,36 secunde si o viteza maxima de 309,19 km/h, a precizat producatorul.

BYD a devenit cel mai mare vanzator de vehicule electrice din lume - depasind Tesla - in ultimul trimestru al anului 2023. Desi este mai cunoscuta pentru ca produce EV-uri accesibile, compania isi comercializeaza modelele de lux sub marcile Yangwang si Fang Cheng Bao.

In contextul in care in China se prefigureaza un razboi al preturilor dupa Anul Nou Lunar, gigantul cu sediul la Shenzhen pariaza ca exista in continuare o piata pentru produsele de inalta calitate care ofera marje mai bune.

Alte vehicule electrice scumpe sub marca Yangwang urmeaza sa fie lansate in cursul acestui an in China, inclusiv un sedan de lux care va costa aproximativ 1 milion de yuani.

Yangwang a inceput sa livreze masini la sfarsitul lunii noiembrie. Pana in prezent, are un singur model de productie, un vehicul utilitar sport de lux cunoscut sub numele de U8, care costa 1,1 milioane de yuani. Compania a livrat 3.653 de unitati pana la sfarsitul lunii ianuarie.

Luni, actiunile BYD au urcat cu pana la 4,7% la Hong Kong, dupa ce presedintele Wang Chuanfu a propus dublarea unei rascumparari a actiunilor sale tranzactionate in China la 400 de milioane de yuani. Compania a declarat ca aceasta masura ar putea stimula increderea investitorilor si ar putea stabiliza si spori valoarea companiei.

Actiunile producatorului auto listate la Hong Kong au scazut cu 12,0% in acest an, investitorii pedepsind actiunile din sectorul vehiculelor electrice din cauza ingrijorarilor legate de scaderea cererii care obliga companiile sa reduca preturile si afecteaza marjele.

Compania lanseaza actualizari ale gamei sale existente folosind sloganul "electricitatea este mai ieftina decat petrolul", reducand, de asemenea, preturile. Morgan Stanley a declarat intr-o nota din 19 februarie ca aceasta miscare vizeaza probabil marcile si modelele cu motoare cu combustie, inclusiv Nissan Motor Co. si Toyota Motor Corp.

Separat, prima nava BYD care transporta vehicule electrice a acostat saptamana trecuta la Vlissingen, in Olanda, incheind o calatorie de aproximativ sase saptamani din China, transportand cele mai noi exporturi ale companiei catre continentul european.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare