×

Banci si asigurari

ZF Bankers Summit 2024. Florin Dragomir, Sierra Quadrant: Stam bine din punct de vedere legislativ...

ZF Bankers Summit 2024. Florin Dragomir, Sierra Quadrant: Stam bine din punct de vedere legislativ in zona insolventei, chiar daca mai sunt probleme in interpretarea unor norme

17.06.2024, 16:15 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Romania sta bine din punct de vedere legislativ in zona insolventei, chiar daca mai sunt probleme in interpretarea unor norme, sustine Florin Dragomir, asociat coordonator in cadrul Sierra Quadrant.

"Astazi, dupa 2022, vorbim de transpunerea directivei A doua sansa in legislatia romaneasca, dupa ani de zile de balbaiala, dupa 2014, cand s-a schimbat semnificativ legea 85. Cand zic balbaiala ma refer la legiuitori, care au incercat sa intre cu bocancii in zona insolventei, s-a ajuns pana la executarea contului de avere. Lucrurile s-au calmat si, din punct de legislativ, stam bine, chiar daca mai sunt probleme de interpretarea unor norme. Ce inseamna sa finantez fara sa prejudiciez ceilalti creditori inca nu si-a gasit o explicatie in procedura", a detaliat el in cadrul evenimentului ZF Bankers Summit 2024.

Ce a mai declarat Florin Dragomir in cadrul evenimentului ZF:

Cand vorbim despre zona de creditare de risc, cel mai bine pentru noi este sa ascultam, rar avem ocazia sa vedem zona de creditare din banca vorbind despre zona aceasta, noi avem mai mult de-a face cu ofiteri din zona de recuperare si neperformante. Daca suntem in zona de restructurare, este clar ca vorbim din punctul de vedere al pietei insolventei, de pre-insolventa sau reorganizare judiciara. Ne dorim sa aflam cum isi calculeaza o banca constransa de conditiile de eligibilitate riscul bancar cand societatea este deja in stres financiar. Este clar ca bancile nu sunt multumite la deschiderea procedurii de insolventa, pentru ca pana atunci era o relatie directa intre institutie creditoare cu garantii din averea societatii si cu garantii cateodata sau de cele mai multe ori si personale, si au intervenit alti actori, au intervenit creditori concurentiali, a intervenit o instanta si un practician.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare