×

Business Hi-Tech

ZF Cybersecurity Trends 2024. Protectia datelor in era AI. Alin Becheanu, head of fraud monitoring...

ZF Cybersecurity Trends 2024. Protectia datelor in era AI. Alin Becheanu, head of fraud monitoring & prevention, ING Bank Romania: Unii infractori cibernetici si-au perfectionat tehnicile, astfel ca devine o provocare sa ne convingem utilizatorii sa nu le dea bani

23.05.2024, 00:07 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

¬ Folosindu-se de noi tehnici, unele perfectionate cu ajutorul inteligentei artificiale, infractorii cibernetici reusesc in unele cazuri sa-si pacaleasca atat de bine victimele, incat acestea merg inainte cu platile catre platforme false sau alte scheme de fraudare chiar si cand sunt sfatuite de banci sa nu o faca. Infractorii se folosesc tot mai des de inteligenta artificiala pentru a ajunge la mai multe potentiale victime si pentru a avea mesaje mai convingatoare, iar uneori aceste tehnici au un succes atat de mare incat utilizatorii refuza sa asculte mesajele de avertizare ale bancilor care detecteaza tentative de plata catre platforme cunoscute a fi false. "Cred ca pentru noi cea mai mare provocare acum este, de fapt, sa ii convingem pe utilizatori in unele cazuri, ca nu este o investitie buna (sa faca plati catre unele platforme online sau utilizatori - n. red.). Aici e, de fapt, cea mai mare provocare. De exemplu, avem situatii in care detectam aceste investitii si, in timp real, contactam utilizatorul si atunci utilizatorul este cumva deja... sa zic asa, prelucrat, cred ca asta e termenul cel mai bun, de catre atacator, astfel incat sa stie ca de la banca se va incerca sa-l informeze cineva si sa-l convinga sa nu faca transferul respectiv, dar el este foarte, foarte convins de catre atacator ca este investitia vietii si atunci trebuie sa faca acel transfer, din pacate", a relatat in cadrul evenimentului ZF Cybersecurity Trends 2024 - Protectia datelor in era AI Alin Becheanu, head of fraud monitoring & prevention in cadrul ING Bank Romania, una dintre cele mai mari banci locale.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare