Vizualizeaza cosul Finalizeaza
×

Orange te invită la Tres Court International Film Festival 2021

Nu rata, între 4 și 13 iunie 2021, cea de-a 23-a ediție a festivalului de filme de foarte scurt metraj Très Court, prezentat de Orange și Institutul Francez din România, care va avea loc online și în 15 țări de pe cele 5 continente. În România, festivalul se va desfășura în 8 orașe: Alba-Iulia, Arad, Baia-Mare, București, Cluj-Napoca, Iași, Râșnov și Timișoara.

Te invităm să descoperi cele mai bune filme de foarte scurt metraj, de maximum 4 minute, din întreaga lume - un concentrat de inventivitate și imaginaţie, într-un format plin de energie. Pe parcursul festivalului vei putea urmări peste 160 filme înscrise în cadrul a 2 competiții și 4 secțiuni tematice. În plus, la nivel local se va desfășura anul acesta și competiția românească. Toate filmele vor fi disponibile gratuit pe site-ul festivalului între 4 și 13 iunie, 24/7, și vor fi subtitrate și în limba română.

În cele 8 orașe din România, filmele vor fi proiectate în săli sau în aer liber pentru spectatorii bucuroși să regăsească sau să descopere magia Très Court. Programul proiecțiilor este disponibil aici https://trescourt.com/ro/orase.

Ca în fiecare an, la finalul vizionării, vei putea vota filmul preferat din competiția internațională.

Pentru a urmări filmele Festivalului Très Court:

Peste 100 de filme de foarte scurt metraj au fost selecționate pentru inventivitatea și imaginația care le degajă:

Competiția internațională

este un caleidoscop al ultimelor curente din creația cinematografică mondială: 42 de filme concurează pentru a obține un loc în palmaresul decis de juriul festivalului, dar și în inimile și în buletinele de vot ale spectatorilor de pretutindeni.

Competiția „Paroles de Femmes”

aduce în prim plan femeile. Fie că se află în fața sau în spatele camerei video, ele sunt cele care poartă aceste filme și e clar că nu fac doar figurație. Acest program este ocazia unui tur de orizont creativ al realităților feminine.

Selecția franceză

grupează filme realizate de regizori și regizoare francezi/e și francofoni/e și garantează o plăcere pur franțuzească, fără urmă de șovinism.

Selecția „Au îndrăznit Trash & Glam”

este rezervată celor care sunt gata să depășească limitele. În acest program eclectic, veți descoperi cele mai transgresive, obraznice, politic incorecte și neașteptate scurt metraje.

Selecția familială

este dedicată copiilor de la 6 la 106 ani. Douăzeci de filme care se succed ca tot atâtea porți spre universuri magice, luminoase și sensibile.

Selecția documentară

este marea noutate de anul acesta. Într-o oră, cele 20 de filme din program deschid o fereastră asupra lumii prin portrete de femei și bărbați extraordinari, filme care surprind actualitate mai mult sau mai puțin imediată, subiecte universale sau absolut deosebite. Pe scurt: un tur în jurul lumii, fără să ieși din casă.

Competiția românească

prezintă o serie de filme foarte scurte realizate de amatori sau de profesioniști în ultimii doi ani în România. Ești invitat să îți votezi preferatul, pentru decernarea Premiului publicului din România.

Ce trebuie să știi?

Ce trebuie să știi?

  • Poți urmări filmele atât de pe telefon, cât și de pe calculator sau tabletă
  • Nu este nevoie să instalezi nici o aplicație suplimentară
  • Accesul la filme este gratuit, însă traficul de internet folosit va fi taxat conform pachetului de date oferit de furnizorul de internet