×

Laptop

ASUS lanseaza Vivobook S 15, primul sau Copilot+ PC echipat cu functiile AI din Windows 11

ASUS lanseaza Vivobook S 15, primul sau Copilot+ PC echipat cu functiile AI din Windows 11

22.05.2024, 14:05 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

ASUS a anuntat o noua generatie de computere cu inteligenta artificiala in cadrul evenimentului online Next Level. AI Incredible. dedicat lansarii ASUS Vivobook S 15 (S5507). Echipat cu procesorul Snapdragon X Elite, dispozitivul este primul Copilot+ PC al companiei, cu functii Windows AI si o colectie de aplicatii AI exclusive ASUS, care au ca scop imbunatatirea muncii si a divertismentului utilizatorului.

Intrucat ASUS porneste in aceasta calatorie, marcata de lansarea primului nostru PC AI, ne aflam la inceputul unei noi ere a calculatoarelor personale. Lansarea primului nostru ASUS Copilot+ PC echipat cu Snapdragon X Elite reprezinta o etapa importanta pentru noi. Credem ca aceste dispozitive reprezinta viitorul PC-urilor de consum si ca vor schimba radical modul in care vom lucra, studia, crea si ne vom distra.

- S.Y. Hsu, Co-CEO ASUS.


La eveniment au participat si reprezentanti Microsoft si Qualcomm Technologies, anterior Microsoft dezvaluind oficial noile experiente Windows si standarde PC vizate de noul ASUS Copilot+ PC. Evenimentul a fost transmis pe canalele de social media ale companiei si poate fi revazut mai jos.

Este o perioada captivanta daca te intereseaza astfel de dispozitive, iar colaborarea cu parteneri precum ASUS ne permite sa aducem la viata, pentru clientii nostri, hardware-ul inovator care descatuseaza software-ul AI. Stransa noastra colaborare in inginerie a fost esentiala pentru a le putea oferi utilizatorilor tehnologii de ultima ora. Odata cu lansarea ASUS Vivobook S 15, aducem puterea Copilot in Windows, Recall si Cocreator, demonstrand potentialul AI-ului integrat in dispozitiv si bazat pe cloud, care conlucreaza pentru a permite oamenilor si organizatiilor sa realizeze mai mult.

- Mark Linton, Vicepresedinte Device Partner Sales din cadrul Microsoft.


Sunt incantat ca Qualcomm si ASUS lucreaza impreuna pentru a le aduce inovatii de top utilizatorilor si companiilor, iar cea mai recenta colaborare a noastra este cea mai buna de pana acum. Performanta renaste cu Snapdragon X Elite si asteptam cu nerabdare sa colaboram cu ASUS pentru a pune in mainile utilizatorilor inovatii incredibile precum ASUS Vivobook S 15.

- Cristiano Amon, Presedinte si CEO al Qualcomm


ASUS Vivobook S 15 este primul Copilot+ PC al companiei, iar cu puterea eficienta si motorul AI integrat ale platformei Snapdragon X Elite, utilizatorii se pot bucura de functii AI accelerate hardware si de performante si eficienta incredibile, multumita procesorului Qualcomm Oryon CPU integrat personalizat. Cu o autonomie a bateriei de pana la 18 ore (in scenariul de redare video 1080p), utilizatorul se poate bucura de productivitate neintrerupta. Cu un captivant ecran ASUS Lumina OLED 3K la 120 Hz, un sistem audio certificat Harman Kardon si o carcasa eleganta, cu o grosime de 14,7 mm si o greutate de 1,42 kg, ASUS Vivobook S 15 este construit pentru mobilitate fara efort.

Putere AI

ASUS Vivobook S 15 este primul Copilot+ PC ASUS cu Windows, introducand cele mai recente instrumente Windows AI. Echipat cu Snapdragon X Elite cu Qualcomm Hexagon NPU incorporat, acesta se mandreste cu un motor neural remarcabil de 45 TOPS pentru procesare AI rapida pe dispozitiv. Pentru stocare include un SSD PCIe 4.0 ultra-rapid cu capacitate de pana la 1 TB, iar memoria RAM urca pana la 32GB LPDDR5X la 8448 MHz.

Imbunatatirile de ultima generatie bazate pe inteligenta artificiala includ efectele de studio Windows (Windows Studio Effects) si o camera cu infrarosu ASUS AiSense. Capacitatile de detectare a prezentei oferite de camera permit Adaptive Dimming - care atenueaza luminozitatea ecranului atunci cand utilizatorul isi intoarce privirea - si Adaptive Lock, care blocheaza automat laptopul atunci cand utilizatorul se indeparteaza si il deblocheaza la intoarcere. In plus, ASUS Vivobook S 15 este, de asemenea, primul dispozitiv care dispune de aplicatia AI exclusiva a companiei, StoryCube. ASUS o descrie drept "cea mai inteligenta, convenabila si puternica modalitate de a gestiona toate resursele digitale, folosind asistenta AI pentru a sorta, edita, gestiona si exporta fisierele capturate in format brut".

thumbsFoto: ASUS

Profitand de acest hardware puternic, ASUS Vivobook S 15 integreaza functii avansate, precum Windows Studio Effects, care imbunatatesc iluminarea si eliminarea zgomotului in timpul apelurilor video in modul portret. Camera ASUS AiSense cu securitate cu AI permite facilitatii de blocare adaptiva sa blocheze automat sesiunea atunci cand utilizatorul se indeparteaza si sa o deblocheze automat la intoarcerea acestuia. Totodata, poate sa auto-atenueze luminozitatea ecranului atunci cand utilizatorul isi intoarce privirea. Mai mult, acesta integreaza subtitrare in direct (Live Captions) si Cocreator, care le permite utilizatorilor sa transforme schitele in lucrari finalizate. Aceste tehnologii inovatoare nu numai ca sporesc securitatea si confidentialitatea, dar si imbunatatesc experienta audiovizuala si deblocheaza creativitatea.

Portabilitate sporita

Construit pentru portabilitate fara efort, ASUS Vivobook S 15 se remarca printr-un design complet metalic ultra-subtire de 14,7 mm si cu o greutate de 1,42 kg, fiind elegant prin estetica minimalista. Emblema gravata CNC adauga o nota de clasa, in timp ce designul monobloc asigura rezistenta si stabilitate.

Bateria de capacitate mare de 70 Wh ofera pana la 18 ore de productivitate sau divertisment neintrerupt (in scenariul de redare video 1080p), cu suport pentru incarcare rapida si ASUS USB-C Easy Charge pentru o incarcare convenabila de la aproape orice sursa.

In acelasi stil premium, este inclusa o tastatura retro-iluminata RGB pe o singura zona, permitand utilizatorilor sa creeze efecte adaptate personalitatii si starii lor de spirit. O tasta dedicata Copilot le permite utilizatorilor sa patrunda in lumea instrumentelor Windows AI in doar o secunda, iar touchpad-ul super-spatios si super-inteligent permite o navigare fara efort si o arie de lucru extinsa. Prin intermediul unor gesturi intuitive, utilizatorii pot controla fara probleme diverse sarcini, de la reglarea audio la optimizarea luminozitatii ecranului sau gestionarea redarii video.

thumbsFoto: ASUS
Conectivitate diversa si rapida

Echipat cu o gama completa de porturi I/O, ASUS Vivobook S 15 ofera o conectivitate fara cusur in miscare. Dispune de doua porturi USB4 care suporta incarcarea rapida, afisaje externe 4K si transferuri de date de pana la 40 Gbps, alaturi de doua porturi USB 3.2 Gen 1 Type-A, un port HDMI 2.1, un cititor de card-uri microSD si o mufa audio combo pentru a eleva experienta utilizatorului.

Gratie suportului WiFi 7, activat de sistemul Qualcomm FastConnect 7800, ASUS Vivobook S 15 ofera viteze incredibile de pana la 5,8 Gbps, depasind WiFi 6 de 4,8 ori, asigurand streaming fara intreruperi, finalizarea fara efort a sarcinilor si descarcari ultra-rapide.

Elemente audiovizuale premium

ASUS Vivobook S 15 ofera o experienta audiovizuala premium pentru productivitate, creativitate sau divertisment, fiind prevazut cu un ecran OLED ASUS Lumina OLED 3K 120 Hz de 15,6 inci. Afisajul de clasa are un raport ecran/corp ultra-wide de 89%, un timp de raspuns de 0,2 ms, o gama de culori DCI-P3 100% de calitate cinematografica si este certificat VESA DisplayHDR True Black 600. De asemenea, acesta ofera niveluri scazute de lumina albastra certificate TUV Rheinland pentru o mai buna ingrijire a ochilor, iar ecranul in sine este protejat de sistemul exclusiv ASUS OLED Care pentru a reduce semnificativ riscul de burn-in. In completarea acestui ecran uimitor se afla un sistem audio puternic certificat Harman Kardon, cu sunet Dolby Atmos imersiv si multidimensional.

Pe scurt, prezentarea noului ASUS Vivobook S 15 marcheaza un salt semnificativ in ceea ce priveste informatica bazata pe inteligenta artificiala. Cu acest dispozitiv, ASUS isi reafirma angajamentul fata de inovatia fara compromisuri, iar cu suport din partea unor giganti ai industriei precum Microsoft si Qualcomm Technologies, acest eveniment a pus in evidenta eforturile de colaborare care conduc la progresul tehnologic.

thumbsFoto: ASUS
Disponibilitate si pret

ASUS Vivobook S 15 va fi disponibil in Romania la preturi pornind de la 7499,99 lei, in functie de configuratie si oferta comerciala. Precomenzile sunt disponibile acum.

Sursa: ASUS Romania

Articolul ASUS lanseaza Vivobook S 15, primul sau Copilot+ PC echipat cu functiile AI din Windows 11 apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare