×

Externe

Pasagerii zborului cu turbulente, in care un om a murit, au ajuns in Singapore

Pasagerii zborului cu turbulente, in care un om a murit, au ajuns in Singapore

22.05.2024, 22:49 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Zborul Londra-Singapore, operat cu un avion Boeing 777-300ER a fost deviat marti spre Bangkok pentru o aterizare de urgenta, dupa ce avionul a fost zguduit de turbulente care au aruncat pasagerii si echipajul in jurul cabinei, izbindu-i pe unii de tavan.

Un pasager britanic in varsta de 73 de ani a murit din cauza unui presupus atac de cord, potrivit unui oficial al aeroportului, iar Spitalul Samitivej din Bangkok a declarat ca 20 de pasageri se afla la terapie intensiva, noua au fost supusi unei interventii chirurgicale, in timp ce alti cinci sunt in asteptare.

Josh Silverstone, in varsta de 24 de ani, din sudul Londrei, s-a trezit pe podeaua avionului.

"Nu (...) mi-am dat seama ce s-a intamplat. Cred ca am fost lovit undeva in cap. O multime de oameni s-au lovit la cap. Toata lumea sangera", a declarat el pentru Reuters in timp ce parasea spitalul miercuri seara, dupa ce a fost tratat. El avea o taietura la ochi.

El se indrepta spre Singapore pentru o vacanta inainte de a se intalni cu niste prieteni in Bali. El a declarat ca inca mai spera sa ajunga pe insula indoneziana.

Multi dintre pasagerii aflati inca in spital si care sunt tratati aveau leziuni la coloana vertebrala.

"Sunt norocos ca pot sa merg", a spus el.

Turbulentele extreme au deviat avionul spre Bangkok

Fotografiile din interiorul avionului aratau taieturi in panourile de deasupra cabinei, masti de oxigen si panouri atarnand de tavan si bagaje imprastiate. Un pasager a declarat ca oamenii s-au lovit cu capul de luminile de deasupra scaunelor si au rupt panourile.

"S-au lovit de tavan si au aterizat inapoi in pozitii foarte ciudate. Oameni care au suferit taieturi masive in cap, contuzii", a declarat pentru Reuters Dzafran Azmir, un student de 28 de ani aflat la bordul zborului, dupa ce a ajuns in Singapore.

Singapore Airlines a transportat 131 de pasageri si 12 membri ai echipajului cu zborul de ajutor de la Bangkok, care a ajuns la Singapore cu putin inainte de ora 5 dimineata. Pe zborul initial se aflau 211 pasageri, inclusiv multi australieni, britanici si singaporezi, si 18 membri ai echipajului. Pilotii raniti si familiile lor au ramas in Bangkok.

"In numele Singapore Airlines, as dori sa imi exprim cele mai profunde condoleante familiei si celor dragi celor decedati", a declarat directorul general al Singapore Airlines, Goh Choon Phong, intr-un mesaj video.

Ofiteri de la Biroul de Investigatii pentru Siguranta Transporturilor din Singapore au sosit la Bangkok marti seara, a declarat ministrul Transporturilor din Singapore, Chee Hong Tat. Intrucat incidentul implica o companie americana, Boeing, care produce aeronava 777-300ER, Consiliul National pentru Siguranta Transporturilor din SUA (NTSB) a trimis un reprezentant si patru consilieri tehnici pentru a sprijini ancheta, a precizat el.

Avionul s-a confruntat brusc cu turbulente extreme, a precizat Goh, iar pilotul a declarat apoi o urgenta medicala si a deviat spre Bangkok.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare