×

Zf 24

Dispute aprinse la Tesla legate de pachetul salarial de 56 de miliarde de dolari al lui Musk:...

Dispute aprinse la Tesla legate de pachetul salarial de 56 de miliarde de dolari al lui Musk: Celebrul miliardar sustine ca rezolutiile privind salariul sau si mutarea producatorului de masini electrice in Texas vor fi sustinute detasat, desi investitorii raman impartiti

13.06.2024, 14:35 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a afirmat in cadrul adunarii anuale de joi ca actionarii vor vota in favoarea salariului sau de 56 de miliarde de dolari si a unei propuneri de reincorporare a producatorului de masini electrice in Texas, raporteaza Financial Times.

"Ambele rezolutii ale actionarilor Tesla trec in prezent cu marje largi", a declarat Musk pe platforma de socializare X, multumind investitorilor pentru sprijinul lor.

Rezultatele citate de Musk in grafice sunt preliminare, iar voturile s-ar putea schimba la adunarea anuala. Cu toate acestea, aprobarea formala a celor doua rezolutii ar fi considerata o victorie masiva pentru directorul general al Tesla, care s-a luptat pentru cel mai mare pachet salarial din istoria corporatiilor americane.

Consiliul de administratie al Tesla a facut presiuni asupra investitorilor pentru a ratifica din nou premiul de 56 de miliarde de dolari al lui Musk - acordat in 2018, dar anulat de un judecator din Delaware in ianuarie din cauza preocuparilor legate de transparenta si independenta consiliului. Hotararea l-a determinat pe Musk sa ceara companiei sa schimbe locatia de constituire din Delaware in Texas.

Daca Tesla reuseste sa obtina sprijinul investitorilor pentru pachetul sau, care este compus din optiuni de cumparare de actiuni, participatia lui Musk in companie ar creste la peste 20%, de la 13%. Actiunile Tesla au crescut miercuri cu 3,9% inaintea votului.

Votul actionarilor a fost urmarit indeaproape, orice infrangere afectand credibilitatea lui Musk intr-un moment in care Tesla se afla intr-un razboi brutal al preturilor cu rivalii chinezi din domeniul vehiculelor electrice, compania suferind de o spirala a costurilor din cauza investitiilor de miliarde de dolari in tehnologia AI.

Presedintele Tesla, Robyn Denholm, a condus campania pentru a obtine sprijin pentru ambele propuneri, comparandu-si sarcina cu escaladarea muntelui Everest. Compania a reusit sa obtina sprijinul firmei emblematice Scottish Mortgage Investment Trust a lui Baillie Gifford, al Ark Investment Management a lui Cathie Wood si al lui Ron Baron, un alt mare investitor Tesla.

Insa pachetul de remunerare a lui Musk a divizat investitorii, fondul petrolier norvegian de 1,7 miliarde de dolari opunandu-se acestuia, citand marimea premiului, structura sa si modul in care nu reuseste sa atenueze "riscul legat de persoanele-cheie" ale firmei. Directorul executiv al Calpers - cel mai mare fond public de pensii din SUA si unul dintre primii 25 de actionari, cu o participatie de 1,67 miliarde de dolari - a declarat, de asemenea, ca intentioneaza sa voteze impotriva tranzactiei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare