×

Zf 24

Rezolv Energy & Low Carbon semneaza acorduri de finantare de pana la 291 milioane de euro pentru...

Rezolv Energy & Low Carbon semneaza acorduri de finantare de pana la 291 milioane de euro pentru construirea parcului eolian VIFOR din judetul Buzau. Consortiul de 8 banci este condus de Erste Group, UniCredit Group si BERD

13.06.2024, 15:22 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Rezolv Energy si Low Carbon, prin subsidiara lor de proiect First Looks Solution, au obtinut facilitati de imprumut de pana la 291 milioane de euro pentru a sprijini constructia Fazei 1 a parcului eolian Vifor, proiect situat in judetul Buzau.

Rezolv Energy este detinuta de fondul britanic Actis, unul dintre cei mai importanti investitori in energie din lume.

Consortiul de 8 banci care finanteaza proiectul este condus de Erste Group, UniCredit Group si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, alaturi de International Finance Corporation (IFC), Intesa Sanpaolo Group, OTP Bank, Raiffeisen Bank International AG si Garanti BBVA Romania.

Faza 1 a proiectului VIFOR prevede instalarea unei capacitati de 192MW, avand sustinerea financiara a 5 acorduri comerciale de achizitie a energiei (PPA) majore. Constructia este programata a fi finalizata in termen de 18 luni, parcul eolian urmand sa devina operational inainte de sfarsitul anului 2025. O extindere pana la 461MW este planificata sa aiba loc in Faza 2.

Odata ce va fi complet operational, parcul din judetul Buzau va fi unul dintre cele mai mari parcuri eoliene onshore din Europa. Proiectul va genera energie pentru a alimenta peste 270.000 de locuinte si va evita producerea a aproximativ 540.000 de tone de CO2e anual.

"Suntem incantati sa obtinem acest sprijin din partea unui grup atat de prestigios de parteneri financiari supra-nationali, creditori comerciali regionali si banci locale. Sprijinul lor este o recunoastere a rolului vital al proiectelor de mare amploare precum VIFOR in tranzitia energetica din Europa de Sud-Est. De asemenea, este un raspuns la strategia noastra de sustenabilitate, care este conceputa pentru a stabili un standard pentru dezvoltarea responsabila a proiectelor de energie regenerabila in aceasta regiune, care sa-i inspire si pe altii sa ne urmeze. Acesta a fost un factor important pentru toate bancile.", a declarat Alastair Hammond, CEO al Rezolv Energy.

Compania are peste 2GW de energie curata in curs de pregatire pentru constructie in Europa de Sud-Est. Pe langa parcul eolian VIFOR, printre proiectele sale se numara Dama Solar, in vestul Romaniei, care, cu o capacitate de 1 044 MW, va fi cel mai mare parc solar din Europa dupa ce va fi construit, parcurile eoliene Dunarea Est si Vest de 600 MW din judetul Constanta si St. George, un proiect solar de 229 MW in nord-estul Bulgariei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare