×

Eveniment

Sapte romani au fost premiati pentru contributia lor in stiinte, educatie, mediu, IT, arta,...

Sapte romani au fost premiati pentru contributia lor in stiinte, educatie, mediu, IT, arta, cultura, diplomatie si politologie

24.06.2024, 15:11 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Gala Premiilor Marii Loji Nationale din Romania (M.L.N.R) a premiat sapte cetateni romani care au realizat lucrari de exceptie in domeniile stiinte exacte, stiinte aplicate, medicina, economie, educatie, mediu sau IT, arta si cultura sau diplomatie si politologie.

Premiul Grigore Moisil pentru stiinte exacte a fost acordat dr. Paul Vasos - Institutul de Inginerie si Fizica Nucleara "Horia Hulubei", ELI, si Universitatea din Bucuresti.

Premiul Henri Coanda pentru stiinte aplicate a fost acordat prof. univ. dr. Vasile Marinca - Universitatea Politehnica din Timisoara, Membru Corespondent al Academiei Romane.

Premiul Carol Davila pentru medicina a fost acordat prof. univ. dr. Victor Velculescu- profesor de oncologie si co-director al Diviziei de Genetica si Epigenetica a Cancerului la Universitatea Johns Hopkins, Baltimore, SUA.

Premiul Eugeniu Carada pentru economie a fost acordat conf. univ. dr. Sorin Anagnoste - prodecan al Facultatii de Administrare a Afacerilor in Limbi Straine - A.S.E..

Premiul Spiru Haret pentru educatie, mediu, IT a fost acordat conf. univ. dr. Tibor Hartel - Facultatea de Stiinte si Ingineria Mediului, Universitatea Babes - Bolyai din Cluj-Napoca.

Premiul Constantin Brancusi pentru arta si cultura a fost acordat prof. univ. dr. Constantin Chiriac - actor, regizor, directorul Teatrului National Radu Stanca din Sibiu pentru organizarea in 2023 a celei de-a 30-a editii a Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS).

Premiul Nicolae Titulescu pentru diplomatie si politologie a fost acordat ambasador Sorin Dumitru Ducaru - pentru dezvoltarea si operationalizarea in 2023, in calitate de Director al Centrului Satelitar al Uniunii Europene, a unei aplicatii privind monitorizarea satelitara a deforestarilor din judetele Maramures si Suceava.

"Gala Premiilor Marii Loji Nationale din Romania onoreaza elitele societatii romanesti, acei oameni remarcabili care, prin realizarile lor exceptionale, au adus contributii semnificative si durabile tarii noastre", a transmis Catalin Tohaneanu, marele maestru al MLNR.

Cea de-a XI-a editie a Galei Premiilor M.L.N.R, gazduita la Ateneul Roman, a fost organizata in parteneriat cu Academia Romana, Ministerul Culturii si Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea din Craiova, ASE, Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova, SNSPA, Universitatea de Arte "George Enescu" Iasi, Universitatea Nationala de Arte "Constantin Brancusi" Bucuresti.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare