×

Zf 24

Un nou scandal in SUA: Tim Mellon, un miliardar al sectorului bancar american, a donat 50 de...

Un nou scandal in SUA: Tim Mellon, un miliardar al sectorului bancar american, a donat 50 de milioane de dolari fondului de campanie al lui Trump dupa condamnarea fostului presedinte

21.06.2024, 15:56 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Tim Mellon, un descendent retras al dinastiei miliardarilor din sectorul bancar american, a donat 50 de milioane de dolari unui grup de strangere de fonduri care il sustine pe Donald Trump, la o zi dupa ce fostul presedinte al SUA a fost condamnat pentru falsificarea inregistrarilor comerciale intr-un proces de santaj din New York, raporteaza Financial Times.

Mellon ar fi donat 75 de milioane de dolari grupului, cunoscut sub numele de Make America Great Again Inc, in ultimul an, conform documentelor federale.

El a donat, de asemenea, 25 de milioane de dolari unui super Pac care il sustine pe Robert F Kennedy Jr, candidatul independent la presedintie. Un consilier politic al lui Mellon a refuzat sa comenteze in numele acestuia.

Mellon este cel mai mare donator al ambelor super Pac-uri, statut care il transforma intr-o persoana esentiala in efortul lui Trump de a-l invinge pe presedintele Joe Biden in alegerile din noiembrie.

Trump s-a pozitionat in urma lui Biden in cursa pentru strangerea de fonduri de campanie. Fostul presedinte a cheltuit aceste fonduri nu numai pentru a-si invinge rivalii republicani in alegerile primare republicane, ci si pentru avocatii care il reprezinta in procese penale si civile. Maga Inc a donat sume uriase unui alt grup, care ii plateste onorariile juridice, cheltuind alte milioane de euro pentru publicarea de reclame care il sustin pe Trump.

Maga Inc a strans 69 de milioane de dolari in mai, dupa ce Mellon si mega-donatorii GOP Richard si Liz Uihlein, magnati ai transportului maritim, au contribuit cu 10 milioane de dolari, titanul petrolului texan Kelcy Warren donand alte 5 milioane de dolari.

Super Pac-urile sunt organizatii de campanie care pot strange sume nelimitate in numele candidatilor, nefiind supuse limitelor stabilite pentru donatiile directe catre candidati.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare