Vreau să am mai multe opțiuni la apelare

Opțiuni de apel

  • Conferință cu 5 interlocutori
  • Apel cu număr privat
  • Redirecționare apel

În funcție de nevoile tale de comunicare, ai la dispoziție mai multe variante pentru funcția de apel a telefonului tău: redirecționarea și restricționarea apelurilor, apel în așteptare/apel reținut pe linie, restricționarea identității sau apel conferință.

Redirecționarea apelurilor

Atunci când nu vrei să fii apelat sau rămâi fără baterie, poți redirecționa toate apelurile pe un alt telefon fix sau mobil din rețeaua Orange sau alte rețele naționale, sau direct către Mesageria Vocală.

Redirecționarea apelurilor nu se poate face către numere internaționale. Redirecționarea apelurilor este disponibilă și în roaming.

Funcția de deviere a apelurilor poate fi activată sau dezactivată din meniul telefonului.

Acest serviciu nu este disponibil pe numerele Orange PrePay, utilizatorii de cartele vor putea redirecționa apelurile doar către Mesageria Vocală.

Restricționarea apelurilor

Poți opta pentru restricționarea atât a apelurilor efectuate de pe telefonul tău, cât și a celor primite.

Poți bloca apelarea oricărui număr, a numerelor internaționale, a altor numere internaționale în afara celor din România (atunci când ești în roaming) sau primirea oricărui apel atunci când ești în țară sau în roaming.

Activarea serviciului serviciului este gratuită, trebuie doar să apelezi Serviciul Clienți.

Apel în așteptare/Apel reținut

Dacă ai o convorbire activă și ești apelat de o altă persoană, vei fi notificat printr-un semnal sonor că un nou apel se află în așteptare pe linie. Pe ecranul telefonului tău va apărea mesajul „Apel în așteptare”, iar tu ai posibilitatea să răspunzi, să respingi sau să ignori apelul.

Apelul reținut pe linie îți permite să întrerupi temporar (fără a închide canalul de comunicație) o convorbire activă, pentru a iniția o nouă convorbire sau a accepta un apel în așteptare. Corespondentul tău va auzi un mesaj de întâmpinare Orange care îl va anunța de faptul că se află în așteptare și îi recomandă să nu închidă.

Poți avea cel mult o convorbire activă și una reținută pe linie în același timp. În plus, ai posibilitatea de a alterna cele două convorbiri de câte ori dorești.

Accesul și utilizarea serviciilor Apel în Așteptare/Apel Reținut sunt gratuite și disponibile pentru toate abonamentele Orange.

Restricționarea identității apelantului

În mod normal, numărul tău de telefon este transmis automat persoanei pe care o suni. Dacă activezi serviciul de Restricționare a identității apelurilor, cei pe care îi apelezi nu vor mai recepționa numărul tău Orange și vor primi un apel de la un număr ascuns.

Dacă dorești să nu transmiți numărul pentru un singur apel, trebuie să tastezi: #31#NUMĂR, unde NUMĂR este numărul de telefon al persoanei pe care vrei să o apelezi. Restricția va fi activă doar pentru acel apel.

Accesul și utilizarea acestui serviciu sunt gratuite pentru toate abonamentele Orange.

 

Apel conferință

Prin serviciul apel conferintă poți comunica simultan cu până la 5 interlocutori diferiți, conectați la rețele telefonice mobile sau fixe.

Poți iniția o conferință atunci când, în timpul unei convorbiri, dorești să intri în legătură cu un al treilea participant care fie te apelează, fie se află deja în așteptare. Într-o astfel de situație, dacă ai și serviciul apel reținut pe linie activ, poți întrerupe temporar convorbirea în curs (fără a închide canalul de comunicație), pentru a prelua cel de-al doilea apel. Prin unirea apelurilor, permiți ambilor interlocutori să comunice în același timp cu tine, în cadrul unei conferințe.

Dacă este necesar, poți pune conferința actuală în așteptare, pentru a prelua un alt apel sau poți iniția chiar tu un nou apel pe care să-l adaugi conferinței în desfășurare. Acest procedeu se poate repeta până când conferința ajunge la un număr de maximum 6 participanți. Numărul de participanți se poate mări dacă unul dintre ceilalți participanți, abonat Orange, are activat serviciul apel conferință și deschide la rândul său o nouă conferință, comună cu a ta.

Serviciul este disponibil doar abonaților Orange aflați pe teritoriul României. Acesta nu poate fi accesat în roaming, dar abonații pot fi invitați în cadrul unui Apel Conferință, iar tariful este al unui apel primit în roaming. Clienții PrePay nu pot iniția conferințe, dar pot participa ca invitați în cadrul acestora.


Începând cu data de 30 martie 2020, clienții Orange PostPaid vor putea efectua apeluri tip conferință la nivel național, fără să fie taxați, indiferent de rețeaua participanților și nici nu li se vă consuma din resursele incluse.

  • Oferta este disponibilă doar pentru apelurile naționale, nu și pentru apelurile internaționale, roaming sau videocall,
  • Serviciul este disponibil doar abonaților Orange aflați pe teritoriul României. Acesta nu poate fi accesat în roaming, dar abonații pot fi invitați în cadrul unui Apel Conferință, iar tariful este al unui apel primit în roaming. Clienții PrePay nu pot iniția conferințe, dar pot participa ca invitați în cadrul acestora.

Întrebări frecvente

Apelurile redirecționate către numere de telefon Orange consumă din minutele pe care le ai incluse în abonamentul tău, însă în cazul abonamentelor cu minute naționale nelimitate, apelurile redirecționate în afara rețelei Orange nu consumă din minutele incluse în pachet. Acestea vor fi taxate din primul minut conform tarifului standard pentru apeluri în afara rețelei, adică 0,17 euro/minut (fără TVA).

Pentru redirecționările către cartela PrePay primită gratuit la prelungirea abonamentului, vei fi taxat conform tarifului pentru apeluri naționale aferent abonamentului tău.

Când te afli în roaming, apelurile pot fi redirecționate numai către un număr dintr-o rețea națională din România (aflat în țară sau în roaming), iar taxarea acestora se face în funcție de tipul redirecționării, după cum urmează:

Redirecționare Taxare
If no answer / Destinatarul nu răspunde Dacă utilizatorul se află în țările care nu fac parte din SEE, pentru fiecare redirecționare se tarifează 2 apeluri (apel primit în țara în care te afli + apel efectuat către România). În cazul în care ai o opțiune ce îți oferă resurse disponibile în țara respectivă, consumul (pentru apelul primit și cel efectuat) se face din resursele incluse. Dacă opțiunea nu îți oferă resurse în țara în care te afli, atât apelul primit, cât și cel efectuat sunt tarifate standard conform țării în care te afli.
If busy / Destinatorul este ocupat
If not reachable / Telefonul este închis incorect (nu de la buton) sau este în afara ariei de acoperire
Unconditional / Toate apelurile se redirecționează Apelurile redirecționate se taxează în funcție de pachetul deținut de client, ca un apel național.​
If not reachable / Telefonul este închis corect (de la buton) și este în aria de acoperire

Pentru a iniția o conferință nu trebuie să plătești nimic. Fiecare apel către un interlocutor pe care îl incluzi în conferință are tariful standard pentru un apel de voce (se consumă începând cu minutele incluse în abonament).

Serviciul Conferință nu este compatibil cu numerele favorite cu care poți vorbi nelimitat, numerele magice și cu alte oferte speciale. În toate aceste cazuri, apelurile efectuate prin serviciul Conferință vor fi taxate la tarif standard.

Serviciul Conferință efectuat în afara rețelei Orange nu consumă din minutele incluse în pachet în cazul abonamentelor cu minute naționale nelimitate sau în cazul abonamentelor activate după data de 16 septembrie 2013. Acestea vor fi tarifate conform tarifului în afara rețelei a pachetului respectiv.

Orice apel prin care se inițiază o conferință, precum și cel/cele care sunt incluse în conferință, se consideră ca fiind în întregime apel de tip conferință, indiferent de durata acesteia.

Părerea ta este importantă pentru noi, lasă-ne feedbackul tău

Feedback

sus