×

100 de locuri de vizitat

Cascada Urlatoarea

Cascada Urlatoarea

Cascada Urlatoarea este una din cele mai frumoase cascade din Muntii Bucegi. Aceasta se face remarcata atat prin debitul puternic de apa, dar si prin inaltimea de 15 metri. Cascada s-a format din paraul Urlatoarea si este situata pe partea de est a Muntilor Bucegi, in apropierea orasului Busteni. Ea se afla in vecinatatea traseului din Busteni spre Platoul Bucegi.

Durata drumetiei pana la cascada este de aproximativ o ora si 15 minute, plecand de la o atitudine de 885 de metri si ajungand la 1100 de metri. Urcusul incepe din zona telecabinei din Busteni si este marcat cu un punct rosu. Drumul catre cascada poate fi accesat in orice perioada a anului. Exista si un traseu alternativ, cu plecare din localitatea Poiana Tapului.

De Cascada Urlatoarea se leaga si o legenda cu doi frati ciobani care s-au indragostit de fiica Jepilor batrani, nestiind insa de dragostea fiecaruia pentru acea fata. Legenda spune ca intr-o zi cu ceata, cei doi au intins bratele spre pastorita, fara sa se observe intre ei. Aceasta, de frica ciobanilor, a tipat si s-a aruncat de pe un versant, prefacandu-se in cascada. Se spune ca cei doi frati au impietrit pe loc, iar in prezent cele doua pietre stau de-a dreapta si de-a stanga cascadei.

Articole asemanatoare