×

100 de locuri de vizitat

Hotelul de gheata Balea Lac

Hotelul de gheata Balea Lac

Istoria Hotelului de Gheata de la Balea Lac isi are inceputurile in anul 2005, cand a fost construit primul hotel de acest tip. Incepand de atunci, an de an, hotelul este zidit de catre meseriasi iscusiti din judetul Mures, supranumiti si imblanzitori ai ghetii.

Hotelul este construit in totalitate din blocuri de gheata si zapada extrase din lacul Balea. Pentru a rezista, arhitectii folosesc blocuri de gheata cu dimensiuni ce ajung la aproximativ 70 de centrimetri si cantaresc 70 de kilograme. Aceasta constructie fascinanta atrage anul mii de turisti, care vin sa se bucure de acest lucru unic, care este accesibil doar pentru o scurta perioada.

In fiecare an, sunt abordate diverse teme si sunt aduse la viata prin ideile sculptorilor care aduc un mare plus acestei cladiri. Hotelul de Gheata este format din cladirea principala a hotelului, camerele de cazare sub forma de igloo-uri, cat si o biserica de gheata. In incaperea centrala a hotelului se afla un bar si un restaurant. Paturile sunt facute din gheata, dar deasupra lor se gasesc saltele si saci de dormit, astfel incat turistii sa nu resimta temperaturile scazute.

Accesul se face atat cu telecabina, cat si cu masina personala, drumul fiind deszapezit constant.

Articole asemanatoare