×

100 de locuri de vizitat

Pestera Sfantului Andrei

Pestera Sfantului Andrei

Pestera Sfantului Andrei este prima biserica crestina din Romania, fiind situata intr-o poienita din padurea Migilet, in imediata apropiere a localitatii Ion Corvin, din judetul Constanta.

Aici s-a aflat antica provincie romana Scitia Minor. Traditia bisericeasca dar si descoperirile arhelogice intaresc faptul ca aici a locuit Sfantul Apostol Andrei, unul din cei 12 ucenici ai lui Iisus Hristos, care i-a trimis pe acestia la propovaduirea Evangheliei in diverse colturi ale lumii.

Sfantul Andrei este cunoscut ca cel care a increstinat poporul roman. In aceasta grota a fost savarsita pentru prima oara pe teritoriul tarii noastre, frangerea painii, care este forma primara a Sfintei Liturghii de astazi.

In anul 1944 pestera a fost transformata in biserica. In prezent, in biserica din pestera se regaseste patul unde se spune ca a dormit sfantul. In scobiturile peretilor pelerinii pun astazi acatiste, iconite si alte obiecte religioase, cu speranta ca Sfantul Andrei ii va ajuta in problemele pe care le intampina.

Cei care viziteaza pestera, pot vizita si cetatea antica Adamclisi si monumentul Tropaeum Traiani, care se afla la doar cativa kilometri distanta fata de biserica.

Articole asemanatoare