Legături bolnăvicioase

Legături bolnăvicioase

6.90 / 10 (IMDB rating)
Premiera.
2006
Director.
Tudor Giurgiu
Distributie.
Tudor Chirilă,Ioana Barbu,Maria Popistașu, Carmen Tanase,Robert Paschall Jr.,Cătălina Murgea
Gen.
Dramă
Durata.
85 minute

Sinopsis

Legături bolnăvicioase

În luna februarie (2006), Legături bolnăvicioase a fost prezentat în premieră mondială absolută în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin, în secțiunea Panorama.

IUBIREA LASĂ URME.

Scenariul filmului are la bază romanul omonim al scriitoarei Cecilia Ștefănescu, care este și co-scenaristă, alături de Răzvan Rădulescu. Legături bolnăvicioase tratează un subiect incitant, o poveste de dragoste neobișnuită situată în lumea unor tineri 'debusolați', care traiesc sentimente contradictorii. Ei încep să exploreze misterele dragostei și învață să suporte rănile provocate de iubire.

Triunghiul amoros este format din Maria Popistașu (cunoscută din filme precum multi-premiatul "Sex Traffic" - 8 premii BAFTA câștigate din 9 nominalizări), Ioana Barbu (proaspăt absolventă a UNATC-ului, aflată la primul său rol de lungmetraj) și Tudor Chirilă (liderul formației “Vama Veche”). Pe lângă cei trei protagoniști, din distribuția filmului mai fac parte și alți actori de renume precum Cătălina Murgea, Mircea Diaconu, Virginia Mirea și Tora Vasilescu, cât și nume celebre din showbiz-ul românesc: Mihaela Rădulescu și Dragoș Gărdescu, alias Puya.

Din echipa de filmare au făcut parte nume binecunoscute atât din cinematografie, cât și din teatrul românesc. Imaginea filmului este semnată de Alex Sterian, unul dintre cei mai apreciați operatori români, având la activ numeroase producții artistice străine și clipuri publicitare.

Decorurile au fost realizate de Adriana Grand, un scenograf cu o activitate remarcabilă în teatrul românesc.

Alte filme romanesti