×

Zf 24

Bursa: Nuclearelectrica vrea sa acorde un imprumut de pana la 814 mil. lei filialei EnergoNuclear...

Bursa: Nuclearelectrica vrea sa acorde un imprumut de pana la 814 mil. lei filialei EnergoNuclear pentru lucrarilor preliminare al proiectului unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda. Compania isi rectifica bugetul pe 2024

14.06.2024, 08:06 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Compania de stat Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), singurul producator de energie nucleara din Romania, convoaca actionarii pentru a aprobra printre altele rectificarea bugetului pe 2024 si aprobarea acordarii unui imprumut de pana la 841 mil. lei filialei EnergoNuclear pentru investitiile de la reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda.

"Aprobarea Deciziei de investitii, constand in finantarea, de catre SNN, a Bugetului Lucrarilor Preliminare al Proiectului Unitatile 3 si 4 CNE Cernavoda, in limita unui plafon de maxim 841.000.000 lei. Acordarea, de catre SNN (in calitate de imprumutator) catre EnergoNuclear S.A. (in calitate de imprumutat), a unui imprumut, convertibil in actiuni, in limita plafonului de maxim 841.000.000 lei, in scopul finantarii EnergoNuclear S.A. (EN), respectiv a Bugetului Lucrarilor Preliminare al Proiectului Unitatile 3 si 4 CNE Cernavoda, atat decizia de investitii mentionata la pct. 2 cat si imprumutul mentionat la prezentul punct 3 fiind conditionate de semnarea Actului Aditional la Acordul de Sprijin intre Statul Roman si SNN in legatura cu Proiectul Unitatile 3 si 4 CNE Cernavoda, respectiv de adoptarea hotararii de guvern de aprobare a acestui Act aditional la Acordul de sprijin, potrivit prevederilor art. 2 din Legea 74/2023", potrivit convocatorului.

Intr-o prezentare pentru investitori, Nuclearelectrica mentioneaza ca lucrarile preliminare de la unitatile 3 si 4 se vor desfasura in perioada 2024-2026, cu o durata estimata de 24-30 de luni, si care au ca obiective principale: Elaborarea ingineriei critice pentru definirea proiectului, structurarea si contractarea finantarii (prin estimari de cost si grafic de implementare cu grad ridicat de certitudine), obtinerea Opiniei favorabile a Comisiei Europene. La finalul acestei etape, se va reanaliza fezabilitatea Proiectului pe baza noilor indicatori tehnico-economici si se va lua Decizia Finala de Investitii, care va permite trecerea Proiectului in Etapa III.

De asemenea compania cheama actionarii pentru aprobarea rectificrii bugetului pe 2024. "Aprobarea rectificarii Bugetului de Venituri si Cheltuieli al S.N. Nuclearelectrica S.A. pentru anul 2024".

Nuclearelectrica are o capitalizare bursiera de 13,6 mld. lei. De la inceputul lui 2024 actiunile au scazut cu 8,3%.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare