×

Zf 24

Revolut ataca piata depozitelor bancare si lanseaza conturi de economii cu o dobanda bruta anuala...

Revolut ataca piata depozitelor bancare si lanseaza conturi de economii cu o dobanda bruta anuala de 2,50%-4,25%

26.02.2024, 10:08 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Revolut intra pe piata depozitelor bancare din Romania si lanseaza conturi de economii in lei la care dobanda bruta anuala poate ajunge la 4,25%, acesta fiind primul produs de economisire conceput in intregime de Revolut Bank UAB, banca licentiata in Lituania.

Depozitele in lei detinute la Revolut Bank UAB sunt garantate prin Schema de Garantare a Depozitelor. In conformitate cu legislatia fiscala lituaniana, dobanda este impozitata cu 15%.

Dobanda oferita difera in functie de tipul de plan detinut de client: Standard 2,50% pe an, Plus 2,50% pe an, Premium 3%, Metal 3,75% si Ultra 4,25% pe an.

Pentru a depune fonduri si a primi dobanda aferenta, clientii trebuie sa actualizeze aplicatia la cea mai recenta versiune, apoi, din Conturi, sa selecteze optiunea Adauga cont nou / Economii de unde vor putea deschide un cont in lei purtator de dobanda.

"Revolut Bank UAB continua sa isi diversifice oferta de produse pentru clientii din Romania, ca un adevarat cont bancar principal. Daca pana acum clientii isi tineau economiile in aplicatia Revolut in conturi care nu aduceau dobanda, de acum inainte ei vor putea beneficia de dobanzi de pana la 4,25% pe an, pentru economiile in lei detinute in conturile de economii din aplicatie. Clientii vor obtine astfel si mai mult de la fondurile lor, vor putea adauga imediat bani in conturile de economii sau vor putea retrage fonduri oricand doresc, in timp ce dobanda fixa acordata se va acumula in fiecare zi", a declarat Gabriela Simion, General Manager Revolut Bank UAB sucursala Romania.

Potrivit unui studiu realizat de Dynata pentru Revolut, unul din cinci romani nu a pus deloc bani deoparte in 2023, iar 27% au economisit sub 250 de lei pe luna, 26% intre 250 si 500 de lei lunar, 13% intre 500 si 1.000 de lei lunar, iar 7% intre 1.000 si 2.500 de lei. Doar 4% dintre participantii la studiu au declarat ca pun deoparte peste 2.500 de lei in fiecare luna.

In privinta instrumentelor preferate pentru a face economii, depozitele la termen sunt primele mentionate de respondentii romani - 35% dintre acestia ar opta pentru depozite de economii la 3, 6, 12 luni. A doua optiune preferata de romani este reprezentata de conturile de economii cu dobanda acumulata lunar (29%) si a treia obligatiunile de stat (25%).

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare