Business Net
 • Infrastructură de servere virtuale
 • Soluție scalabilă în funcție de nevoi

Business Flexible Computing

Cu Business Flexible Computing crești viteza de implementare a proiectelor IT deoarece ai acces rapid la o infrastructură de servere virtuale, găzduite în centrele de date Orange din București și Cluj-Napoca.

Poți construi propriul datacenter virtual, cu ajutorul căruia utilizezi resursele necesare afacerii tale (CPU, RAM și spațiu HDD) fără investiții CAPEX, printr-un abonament lunar bazat pe consumul de resurse. Gestionarea serverelor și a aplicațiilor găzduite pe acestea se face prin intermediul unui portal securizat, accesibil online.

Cum funcționează

Soluția Business Flexible Computing include acces la:

Aplicația
vCloud Director

Îți permite să creezi servere virtuale și să adaugi utilizatori cu diferite profiluri și drepturi. De asemenea, poți instala diferite aplicații de business, cu zone diferite de securitate, în funcție de destinația acestora.

Conexiune la internet
sau intranet

Realizată prin conexiuni contractate de IP-VPN sau Dedicated Internet Access.

Aplicația
NSX Edge

Disponibilă prin intermediul portalului de administrare, îți permite să realizezi o conexiune securizată VPN între centrul de date virtual privat și o anumită rețea.

Principalele avantaje ale Business Flexible Computing

Rapiditate

Accesezi imediat infrastructura IT necesară pentru finalizarea proiectelor și a produselor noi.

Scalabilitate

Modifici resursele de calcul oricând, în sens crescător sau descrescător, fără penalizări, în funcție de nevoile tale din momentul respectiv.

Securitate

Cloudul virtual este securizat prin VPN, iar datele sunt protejate prin mecanisme avansate de back-up și protecție.

Eficiență din punct de vedere financiar

Aloci costurile aferente infrastructurii IT la nivelul fiecărui proiect și poți astfel crește predictibilitatea și controla eficiența alocărilor bugetare.

Eliminarea breșelor de securitate sau erorilor de proiectare a infrastructurii IT

Afacerea ta este asigurată de infrastructură hardware și software de ultimă generație, într-un model financiar eficient în ceea ce privește consumul și distribuția resurselor, asigurându-se servicii de hosting fizic și virtual, securizate în centrele de date Orange.

Pachete de servicii disponibile

Soluția Business Flexible Computing standard include toate resursele necesare configurării, întreținerii și utilizării imediate a unui data center virtual:

 • Resurse de calcul - Procesoare virtuale de 2 GHz, memorie RAM, spațiu de stocare HDD
 • Portal de administrare al centrului de date virtual - vCloud Director Vmware
 • Acces la internet prin soluție Dedicated Internet Access și conectivitate securizată în rețeaua internă prin IP-VPN
 • Firewall inclus pentru protejarea mașinilor virtuale cu acces la internet - vShield Edge
 • Soluții de back-up zilnic, realizat în mod automat, care stochează datele din ultimele 3 zile, respectiv back-up manual, la nivel de mașină virtuală, prin funcționalitatea “snapshot”
 • SLA - serviciu garantat prin parametri de disponibilitate, timp de răspuns și timp de remediere. Pornind de la valorile standard, disponibilitatea poate fi crescută și timpul de nefuncționare redus prin utilizarea redundanței geografice a platformei în cele două centre de date din București și Cluj-Napoca.
 • Analiză a aplicațiilor existente și design de soluție – echipa dedicată din partea Orange va proiecta soluția potrivită pentru afacerea ta, în funcție de nivelul de performanță și disponibilitate dorit
 • Plan de migrare/implementare - se realizează împreună cu echipa ta de IT, astfel încât implementarea soluției să nu afecteze disponibilitatea și funcționarea aplicațiilor tale

În plus, poți adăuga și următoarele componente opționale, în funcție de necesitățile de business:

 • Configurarea mașinilor virtuale și a conexiunilor dintre acestea de către echipa dedicată Orange
 • Extended back-up – perioada de back-up standard se prelungește de la 3 zile la 30 de zile sau la o perioadă indicată de către administratorul tău de rețea
 • Sistem de operare Microsoft - MS Windows Server 2012 versiuni Standard și Datacenter sau versiuni anterioare de Windows Server, Active Directory, licențe Remote Desktop Services
 • Licențe pentru baze de date MS SQL Standard, Enterprise sau Web Edition
 • E-mail server – poți alege soluția Vmware Zimbra sau soluția MS Exchange 2012, cu variante de licențiere standard sau enterprise
 • Server pentru instant messaging - MS Lync Server 2012, cu licențiere la nivel de utilizator

Achiziționare și activare

Pentru informații suplimentare și detalii despre achiziționarea și activarea serviciului, contactează persoana dedicată companiei tale din cadrul Serviciului Clienți Corporate sau apelează 300 (gratuit de pe telefonul mobil Orange) sau 0374 300 300 (apel cu tarif normal din orice rețea).

sus