Les Films de Cannes à Bucarest

Și anul acesta suntem prietenii festivalului Les Films de Cannes à Bucarest, între 24 și 30 octombrie. Vino și tu să vezi peste 30 de filme din selecția oficială a Festivalului de la Cannes și să participi la un masterclasss sau la discuții care te vor ține în priză. Proiecțiile vor avea loc la Cinema Studio, Cinema Patria și sala Elvira Popescu, din cadrul Institutului Francez.

proiecții în premieră, prezentate de cineaști de renume

Dacă ești pasionat de cinematografie, te vei bucura să afli că îi poți întâlni pe Michel Hazanavicius, regizorul premiat cu Oscar pentru filmul mut „The Artist”, și pe actrița Bérénice Bejo, protagonistă în același film. Cei doi vor prezenta „The Search”, o dramă despre războiul din Cecenia prezentată la Cannes 2014, și vor participa la o sesiune de discuții adresată actorilor, cineaștilor și pasionaților de film.

De asemenea, vor fi prezenți și regizorii Sergei Loznitsa, realizatorul documentarului despre protestele din Ucraina, “Maidan”, și Radu Mihăileanu, producătorul documentarului „Caricaturistes – Fantassins de la démocratie”.

masterclass cu Bertrand Tavernier

Regizorul Bertrand Tavernier se întoarce în România după aproape 20 de ani de la filmarea „Căpitanului Conan”, una dintre primele producții străine cu buget mare de după Revoluție. Laureat al Premiului de regie la Cannes, câștigător al Ursului de Aur, al premiului BAFTA și al mai multor trofee César, cineastul va susține un masterclass pentru studenții la cinematografie și iubitorii de film, pe 30 octombrie. În plus, în cadrul festivalului, îi va fi dedicată o retrospectivă.

Părerea ta este importantă pentru noi, lasă-ne feedbackul tău

Feedback

sus