×
Acest răspuns este arhivat. De aceea, conţinutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Cum dezactivez reteaua de date mobile (2G/3G) la Nokia Asha 302?

       Aceasta nu este o metoda garantata de rezolvare a problemei. Daca doresti deconectarea accesului internet de pe numarul tau, poti solicita acest lucru, apeland gratuit la Serviciul de Date 408.

       Acest model de telefon nu poate fi deconectat complet de la Internet cu ajutorul optiunilor din meniu.

       In schimb poate fi configurat in asa fel incat sa intrebe de fiecare data cand se conecteaza, ce metoda de acces la internet sa utilizeze. Pentru a seta aparatul in acest sens trebuie sa intri la meniul de Setari -> Conectivitate -> Conexiune Internet (alegi Intreaba intai). In acest fel te asiguri ca telefonul iti va afisa un meniu din care poti alege intre conexiunea Orange si eventualele retele WiFi din vecinatatea telefonului.

       Exista si posibilitatea ca anumite aplicatii(ex. Whatsapp) sa se conecteze la internet in mod direct(fara sa intrebe) prin punctul de acces preferat(de obicei este Orange Internet sau Orange World).

       In aceasta situatie, va trebui sa creezi un profil de conectare intentionat eronat, pentru a nu mai permite telefonului sa se conecteze automat. In acest fel vei putea utiliza respectivele aplicatii doar prin WiFi (atunci cand este disponibil).

        Pentru a seta acest punct de acces fals trebuie sa intri la Setari -> Configurare -> Setari personale. Aici vor trebui adaugate 2 profile (unul pentru Web si unul pentru Punct de acces). Intri apoi la punctul de acces nou creat -> Setari punct de acces -> Setari purtator de date -> Punct acces pachete de date. Aici completezi de la tastatura textul "int" si apoi revii in meniul de Conturi personale si selectezi din Optiuni activarea profilului pentru Web si apoi pentru Punct de acces.

       Revenim apoi in meniul de Setari -> Configurare. Aici ne asiguram ca la Setari configurare implicite apare Configurari personale si apoi la Punct de acces preferat apare punctul nou creat, si apoi alegem optiunea Implicit in toate aplicatiile. In acest moment telefonul nu va mai putea accesa internet-ul prin conexiunea de date mobile (Orange).

      Daca doresti ca telefonul sa poata accesa din nou internet-ul este suficient sa selectezi la Punct de acces preferat - Orange Internet.

     

       Succes !

Raspuns din: 13-07-2012
Voturi: