×
Acest răspuns este arhivat. De aceea, conţinutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Cum folosesc functia ''Digital compass'' a telefonului Nokia E72

Telefonul Nokia E72, ca si alte telefoane de altfel (HTC Dream, HTC Evo, HTC Wildfire, Apple iPhone 3GS, iPhone 4, Motorola Droid, Motorola Quench, Nokia N97, Nokia N8, Nokia E5, Xperia X10, Samsung i8910, Samsung Galaxy S, Nexus One si HTC Hero) este dotat cu un dispozitiv numit magnetometru (un dispozitiv stiintific folosit pentru a masura puterea si / sau directia câmpului magnetic în imediata apropiere a instrumentului).

 

Acest dispozitiv da posibilitatea ca telefonul sa fie folosit pe post de busola. Mai jos voi prezenta una dintre modalitatile de folosirea a magnetometrului.

1.      Descarcati in calculator aplicatia gratuita NorthPole, urmand acest link.

 

2.      Conectati telefonul Nokia E72 la calculator folosind cablul de date si selectati modul „Mass Storage”.

 

3.      Dupa conectare, pe monitorul calculatorului va aparea o fereastra noua numita „Autoplay” (daca nu se deschide aceasta fereastra, puteti accesa cardul de memorie al telefonului din „My Computer”). Din aceasta fereastra selectati optiunea „Open folder to view files”. Se va deschide o noua fereastra prin care accesati continutul cardului de memorie al telefonului. In aceasta fereastra va trebui sa copiati aplicatia descarcata la pasul 1.

 

4.      Deconectati telefonul de la calculator.

 

5.      Intrati in meniul telefonului si apoi accesati sectiunea „Office”.

 

6.      Accesati „File mgr.”.

 

7.      Selectati „Memory card”

 

8.      Cautati in memoria cardului fisierul copiat de pe calculator  (acest fisier se numeste „northpole0.86.sisx”) si accesati-l.

 

9.      Veti fi intrebat daca doriti instalarea aplicatiei „NorthPole”. Alegeti „Yes”.

 

10.  Veti mai primi inca doua mesaje. Alegeti „Continue”.

 

 

11.  Vati fi intrebat unde doriti sa instalati aplicatia. Alegeti fie memoria telefonului, fie memoria cardului, recomand memoria cardului.

 

12.  Veti mai primi inca un mesaj. Alegeti „Continue”.

 

13.  Apoi va incepe instalarea.

 

14.  Dupa incheierea procesului de instalare reveniti in meniul principal al telefonului si accesati sectiunea „Applications”.

 

15.  Aici cautati aplicatia „NorthPole” si accesati-o.

 

16.  Imediat dupa pornirea aplicatiei este necesar sa calibrati magnetometru. Pentru aceasta miscati telefonul asa cum va este prezentat pe ecran, miscand in aer telefonul in forma simbolului infinit

 

17.  Dupa procesul de calibrare va apare busola pe ecranul telefonului. Tineti aparatul in pozitie orizontala pentru acuratete maxima.

Raspuns din: 24-10-2010
Voturi: