×
Acest răspuns este arhivat. De aceea, conţinutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Cum folosesc functia Utilizare date de pe Android Lollipop pentru a limita consumul de trafic?

Functia de Utilizare date a sistemului de operare Android permite atat gestionarea consumului de date mobile generat de telefon cat si activarea unei limite de trafic pentru o luna de facturare.

 

Aceasta functie se gaseste in meniul de Setari al telefonului:

 

 

Pentru a limita accesul la internet pana la generarea unui anumit trafic, trebuie bifata optiunea Setare limita date mobile  si setarea ciclului de utilizare. 

 

 

Acest ciclu de utilizare trebuie sa corespuna cu luna de facturare a abonamentului. In exemplul prezentat, abonamentul primeste resursele pe data de 6 in fiecare luna, astfel ciclul de utilizare(luna de facturare) reprezinta perioada de pe 6 a lunii pana pe 5 urmatoarea luna.

 

 

 

In graficul de contorizare vor aparea 2 linii orizontale: una de  avertizare la care telefonul te notifica de apropierea consumarii traficului , iar cealalta reprezinta limita la care telefonul blocheaza accesul la internet.

Daca abonamentul are inclus un trafic de 5 GB, se poate seta limita la acea valoare, dar este recomandata o marja de eroare(de exemplu, este recomandat sa se seteze 4,9 GB in loc de 5 GB) deoarece este posibil ca la furnizorul de servicii sa apara alta valoare, dupa cum este specificat si in partea de jos a graficului.

Sub grafic apare consumul generat de fiecare aplicatie in parte, pe perioada setata, iar pentru detaliile consumului unei aplicatii specifice, se apasa pe aceasta.

 

 

Dupa ce se acceseaza detaliile consumului aplicatiei respective(in exemplul de fata YouTube) se poate activa optiunea Restrictionare date de fundal, astfel ca aplicatia respective va genera consum doar cand este accesata de utilizator.

 

Raspuns din: 18-04-2016
Voturi: