×
Acest răspuns este arhivat. De aceea, conţinutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

De ce se incalzeste telefonul cand folosesc internetul?

Din cauza ca HTC One S are o constructie tip Unibody Aluminium, iar metalul este un conductor termic mai bun decat plasticul. Si celelalte smartphone-uri au componente interne care se incalzesc in aceeasi masura, dar majoritatea fiind din plastic, policarbonat etc, nu vei resimti caldura la fel. 

Un smartphone are un procesor, memorie RAM, si alte componente asemanatoare cu ce ai intr-un PC sau Laptop, dar la o scara mai mica. Toate acestea produc caldura atunci cand sunt utilizate, iar smartphone-ul nu beneficiaza de o racire activa precum un cooler. Din acest punct de vedere poti sa fii fericit ca HTC-ul tau e din aluminiu,  fiindca datorita conductivitatii termice mai bune scapa mai repede de caldura in exces, care in timp afecteaza componentele de pe placa de baza.

Raspuns din: 06-03-2014
Voturi:

Da, este normal ca telefonul sa inceapa sa se incinga in momentul in care modemul sau procesorul sunt solicitate intens.

Un exemplu de utilizare solicitanta atat pentru procesor cand si pentru modem ar fi vizualizarea unui videoclip de calitate ridicata pe youtube.

Asadar, cu cat jocul e mai detaliat si cu cat cantitatea de informatii descarcata de pe internet e mai mare, cu atat telefonul se va incinge mai tare.

Raspuns din: 03-09-2012
Voturi: