×
Acest răspuns este arhivat. De aceea, conţinutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Modemul Huawei E173 functioneaza pe Linux?

Modemul huawei E173 este compatibil si cu sistemele de operare LINUX, eu l-am instalat sub Ubuntu, dar merge si pe debian fiindca ubuntu are radacinile in debian.Se descarca driverele impreuna cu un software de conectare de la Movistar dar se poate configura si profil Orange (apn -net fara user, fara pass),instalarea driverelor si a software se face din terminal(consola).Nu stiu daca se poate instala si pe alte distributii, deoarece fiecare distributie are kernelul ei si necesita alte tipuri de drivere pt fiecare in parte. Orange nu ofera suport pentru Linux.

Raspuns din: 28-02-2012
Voturi:

Este posibil ca acest modem sa fie compatibil cu sistemele de operare Linux, dar producatorul nu ofera suport pentru el.

Raspuns din: 15-02-2012
Voturi:

Pentru inceput descarcati driverul Huawei E173 pt Linux (ubuntu/debian) de la :http://web.clicknet.ro/pankes/Linux.zip.Dezarhivati fisierul Linux.zip intr-o locatie convenabila(desktop), se va crea un fisier Linux -~/Desktop/Linux/ apoi pe fiecare fisier din folderul Linux, selectati proprietati,permisiuni,apoi citire si scriere si bifati permite executarea programului.Deschide terminal(Ctrl+Alt+t) si dati urmatoarele comenzi  : cd ~/Desktop/Linux/    apoi dupa ce ati intrat in directorul Linux din desktop dati comanda  : sudo ./install  . Urmeaza sa se ceara de 2-3 ori enter .Se va instala si software de conectare Movistar 3.5G+ Mobile Partner( similar orange connect), in care se poate configura un profil orange.

Raspuns din: 01-03-2012
Voturi: