×

Review-uri Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

3 reviews

cc

ciprian calin

Samsung Galaxy S21 Ultra acceptă conectivitate prin rețeaua de mare viteza 5G. Făcând o căutare pe internet am încercat sa gasesc care este viteza maxima de download in 5g a telefonului, dar din păcate nu am putut găsi un răspuns direct la întrebarea mea, Am găsit un articol interesant dar unde lipseau mențiunile privind viteza maximă de transfer de date. Când a fost întrebat direct despre acest lucru, Samsung a fost în mod ciudat evaziv citez: "Rețelele 5G din Europa încă nu implementate pe deplin. Samsung încearcă să ofere tuturor utilizatorilor un smartphone capabil să utilizeze performanța 5G disponibilă în țările respective". În consecință, singura concluzie logică pentru mine este că SoC nu va fi capabil să își utilizeze întregul potențial 5G chiar și în condiții ideale. În teorie, Exynos 2100 ar trebui să ajungă până la 5,1 Gbps în aval și 1,92 Gbps în amonte în rețelele Sub-6 5G și până la 3,0 Gbps în aval (Cat. 24) și 422 Mbps în amonte (Cat 22) în rețelele LTE. Cu toate acestea, suportul de frecvență este foarte larg, dar incomplet. Cu toate acestea, ne așteptăm la o conectivitate adecvată la nivel mondial. Modemul dual SIM al Galaxy S21 Ultra acceptă simultan două Nano SIM sau unul Nano SIM și unul eSIM, dintre care doar unul se poate conecta la o rețea 5G în orice moment, celălalt fiind limitat la conectivitatea LTE. Puteți alege în mod convenabil ce SIM preferați să vă conectați la ce rețea din setările dispozitivului. Modemul Wi-Fi al Galaxy S21 Ultra acceptă toate standardele actuale, inclusiv Wi-Fi 6E cu VHT160. Acestea fiind spuse, am experimentat viteze de transfer foarte lente în ambele direcții atunci când suntem conectați la o rețea de 160 MHz furnizată de routerul nostru de referință Netgear Nighthawk AX12. În schimb, atunci când se utilizează VHT80, S21 Ultra a atins viteze mari de transfer adecvate pentru o rețea Wi-Fi 6. Concluzionand va spun ca personal am atins viteza de pana la 490 Mbp in 5g in Brasov in rețeaua Orange.

Fisiere incarcate

Nici un fisier incarcat...

cc

ciprian calin

Samsung Galaxy S21 Ultra mi-a fost livrat cu interfața grafică One UI 3.1 de la Samsung, pe Android 11. Conform informațiilor de pe site-ul oficial samsung actualizările noul soft vor fi livrate în mod regulat timp de până la trei ani, cu patch-uri de securitate care vor urma un program lunar. Dacă ați deținut vreodată un smartphone Samsung, vă veți simți ca acasă. Cu One UI 3.1, Samsung a reproiectat meniul de pornire rapidă, precum și interfața sa de control media și a implementat o caracteristică de gestionare a dispozitivului numită SmartThings Find. La fel ca înainte, OEM a ales să nu renunțe la funcții ,aplicații si servicii preinstalate de care oamenii s-au plans adesea ca fiind bloatware. Totodată pe lângă aplicațiile Google și Samsung, am găsit și aplicații preinstalate de la Microsoft, Netflix, Spotify și Facebook, dintre care unele pot fi doar dezactivate, mai degrabă decât dezinstalate complet din păcate. Samsung DeX este, de asemenea, disponibil și este acceptat atât în ​​varietatea sa cu fir, cât și wireless, pentru a proiecta conținutul ecranului pe un ecran extern. Un aspect deloc de neglijat este bateria. Aceasta avand 5000 mAh împreună cu softul samsung să fie cel mai bun in categoria sa cu cea mai lungă durata de utilizare. Ar fi de menționat ca interacțiunea cu acest soft este una plăcută și ușor de folosit, concluzie la care am putut ajunge după aproximativ 14 zile de folosire zilnică a telefonului. Acesta fiind super snappy si lipsit de orice lag care putea fi intalnit la modele anterioare.

Fisiere incarcate

Nici un fisier incarcat...

cc

ciprian calin

La o primă vedere, nu pot spune ca sunt multe lucruri schimbate la capitolul camera. Dar nu este chiar așa,S21 Ultra față de predecesorul model, vine cu un senzor de imagine îmbunătățit de 108 MP are un zoom mai performant, un autofocus mai rapid și mai precis, și o dinamică a culorilor mai ridicată.Telefonul are un nou senzor principal de 108 MP ceva mai mare decât anteriorul, iar asta înseamnă poze mai bune pe timp de noapte și un bokeh mai plăcut ziua. O camera ultrawide de 12 MP și 2 obiective telephoto cu zoom optic 3x și 10x. Rămâne în continuare space zoom-ul de 100x, cu diferenta ca acesta poate fi folosit și fără trepied.Senzorul principal este unul foarte bun și se descurcă în majoritatea situațiilor. Pe timp de zi avem poze frumoase cu culori bine redate și contrastante. Autofocusul este foarte rapid și precis datorită sistemului cu laser implementat de pe Note. Pe timp de noapte, fotografiile arată bine și sunt luminoase.Modul portret a fost îmbunătățit considerabil și majoritatea cadrelor arată bine, iar blur-ul este unul destul de natural. Același lucru aș putea spune și despre modul portret video, iar separarea de fundal este realizată destul de natural, chiar și în cadre în mișcare.Cat despre camera frontala, aceasta se descurcă excelent cu cei 40MP, 0.7µm, f/2.2 în majoritatea situațiilor. Mi-a plăcut cum arată fotografiile portret, dar și acele clipuri portret cu fundalul Blurat. totodată as dori sa precizez ca selfiuri-le făcute pe întuneric se ridica la nivelul așteptărilor mele. Prin urmare daca esti o persoana pasionată de fotografie merită sa-l achiziționezi!

Fisiere incarcate

Nici un fisier incarcat...

sus