×

Review-uri Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

3 reviews

AR

Anghel Radu Cristian

Așa cum era de așteptat de la un telefon de ultimă generație S21 Ultra merge impecabil folosind internetul 4G+ oferit de Orange. Ar fi totuși de apreciat dacă în perioada de testare oferită de Orange ar fi oferit un SIM sau eSIM cu internet 5G. Din păcate nu am folosit telefonul pe tehnologia 5G, fiindu-mi suficientă viteza internetului 4G în ceea ce ma interesează pe mine și în ceea ce folosesc, respectiv: mail, social media, youtube și jocuri. Latența s-a situat între 10 și 30 ms jucând PubG Mobile pe specificații high ceea ce înseamna că aș putea juca lejer intr-un campionat unde miza este mare și fiecare milisecundă contează. Este de invidiat faptul că în prezent, calitatea serviciilor oferite de rețeaua 4G Orange este net superioară față de ceilalți operatori și este disponibilă pentru 99,22% din populația totală a țării. La acest telefon se vede clar că nu a fost facut nici un compromis iar noul Ultra este de fapt noul vârf al tehnologiilor emblematice ale smartphone-urilor atât în ceea ce privește conectivitatea la rețea cât și în celelalte aspecte. Ultima actualizare de soft a telefonului S21 Ultra a fost descărcată în sub 2 minute (in jur de 250 MB) iar cu tot cu instalare a durat sub 10 min. Este posibil ca majoritatea utilizatorilor să nu aibă încă un router compatibil WiFi 6E adecvat pentru a profita de aceste noi unde din spectrul wireless de 6 GHz ceea ce face telefonul S21 Ultra mai rezistent la viitor în acest sens.

Fisiere incarcate

Nici un fisier incarcat...

AR

Anghel Radu Cristian

După părerea mea, Samsung Galaxy S21 Ultra este cel mai bun telefon Android pe care îl puteți cumpăra acum. Ceea ce Samsung numește un Ultra se ridică ușor la înălțimea numelui său, ceea ce este de fapt o afirmație pe care sunt dispus să mă pun de acord în aproape orice. După aproximativ două săptămâni de testare, există multe de despachetat. Rulează OneUI 3.1 bazat pe Android 11 în configurația de 12 GB RAM cu 256 GB stocare, fără un slot pentru card microSD. Acest lucru asigură o procesare mai rapidă a memoriei și reduce întârzierea cauzată de accesul datelor din cardul microSD. În ceea ce privește performanțele din lumea reală, Galaxy S21 Ultra 5G funcționează liniar, fie că redă Asphalt 9: Legends sau înregistrează videoclipuri 4K. Nu a arătat niciodată semne de întârziere și nici nu mă confrunt cu probleme de supraîncălzire. Nu există multe aplicații instalate pe Galaxy S21 Ultra ca software implicit, dar veți găsi aplicațiile din suita Google. Un alt aspect pe care Samsung nu-l înțelege este publicitatea, cu anunțuri care apar pentru propriile servicii. Samsung are un pic de istorie în ceea ce privește acest lucru și nu pot să spun că sunt de acord cu publicitatea pe un telefon pe care l-am cumpărat. Vine cu un chipset Exynos 2100 de clasă proprietară de 5nm octa-core. Așa cum a anunțat compania Samsung, consumă cu 20% mai puțină energie și oferă performanțe generale cu 10% mai mari decât predecesorul de 7 nm (Exynos 990 în Galaxy S20 Ultra). În orice altceva, S21 Ultra funcționează și se simte ca un Galaxy Note.

Fisiere incarcate

Nici un fisier incarcat...

AR

Anghel Radu Cristian

Cea mai bună characteristică a modelului S21 Ultra trebuie să fie camera și există patru dintre ele chiar pe spate. Un set de camere quad nu este cu adevărat nou, dar două teleobiective sunt rare. Iar capacitățile de zoom sunt unice așa cum susține Samsung. Unul dintre obiective te duce până la 3x și apoi trece la celălalt pentru zoomul de 10x. Când se întâmplă acest lucru, există o mică smucitură, dar nimic care să te țină departe de cea mai bună experiență de zoom de pe un smartphone până acum. Până la un zoom aproximativ 30x fotografiile ies destul de îngrijite. Puteți face 100x ceea ce Samsung numește Space Zoom, dar utilizați acest lucru pentru a viziona anumite detaliile din îndepartare și nu pentru a tăia o parte a imaginii, deoarece aceste imagini sunt destul de granuloase, în ciuda funcției de blocare a zoomului. Pe videoclip, puteți utiliza zoomul complet de 20x cu “noise” minim. Restul camerei funcționează foarte bine și am fost impresionat de modul de noapte și de modul Pro. În modul Pro, Samsung dispune de funcții care vor face din acest telefon o achiziție bună pentru creatori, mai ales cu capacitatea de a schimba direcția microfonului în timpul unei filmări. Există, de asemenea, Director's Cut, care vă permite să înregistrați videoclipuri folosind mai multe camere și chiar să schimbați camerele pe măsură ce înregistrați. În ansamblu, această cameră și această aplicație sunt atât de bune încât vă veți bucura să experimentați și chiar să faceți lucruri profesionale cu ea

Fisiere incarcate

Nici un fisier incarcat...

302 Found

Found

The document has moved here.

302 Found

Found

The document has moved here.

302 Found

Found

The document has moved here.