×

Review-uri Xiaomi Redmi Note 10 5G

3 reviews

RS

Roxana Stoenescu

Xiaomi Redmi Note 10 5G se bazează pe cel mai accesibil cip 5T cu MediaTek - Dimensity 700. Cipul Dimensity 700 5G are un procesor octa-core bun cu 2x 2.2GHz și, desigur, există un modem 5G. Cipul Dimensity 700 oferă performanțe acceptabile în toate aplicațiile, inclusiv jocurile. CPU-ul este perfect pentru această clasă, în timp ce GPU-ul ar putea fi puțin subalimentat, dar încă se descurcă destul de bine cu jocurile.Fie că este vorba de o scădere a rezoluției sau de efecte vizuale, Redmi Note 10 5G se comportă excelent de cele mai multe ori. Sistemul de operare Android cu MIUI, precum și aplicațiile, browser-ele, și chiar jocurile, au funcționat fără probleme pe Redmi Note 10 5G, fără decalaje sesizabile. Per total o experiență placută de lucru cu procesorul octa-core de pana la 2,2 GHz. Telefonul suportă dual sim și are modem integrat, ceea ce duce la un consum redus de energie. Bateria ține 2 zile fără probleme, în funcție de modul de utilizare. Viteză foarte bună în rețea, 5G își face simțită prezența mai ales în apelurile video, line, fără întreruperi sau întârzieri de redare a conținutului video. Alt avantaj al 5G este simțit în redarea conținutului serialelor online, experiența de utilizare a telefonului este una bună, dată de procesorul octa-core, împreună cu puternica unitate de procesare grafică (GPU) ARM Mali G57. Telefonul redă imagini line în timpul jocurilor, a navigării pe internet sau vizionării de conținut video. Conexiune rapidă, procesor decent, modem 5G integrat și o baterie destul de mare, plus ecranul LCD de 90Hz, acestea sunt atuurile lui Redmi Note 10 5G.

Fisiere incarcate

Nici un fisier incarcat...

RS

Roxana Stoenescu

Xiaomi Redmi Note 10 5G dispune de un ecran LCD IPS de 6,5’’, rezoluție de 1080p – 2400x1080 pixeli, protejat de Gorilla Glass 3. Punctul forte al telefonului, rata de refresh de 90Hz. Telefonul este capabil să se adapteze automat conținutului afișat, fie că navigăm pe social media, vizionăm conținut video sau îl folosim pentru jocuri. Opțiunea High (90Hz) ar trebui să fie dinamică - interfața de utilizare este desenată la 90 fps, precum și toate aplicațiile compatibile. Revine automat la 50Hz când este afișată o imagine statică sau la 60Hz când vizionați videoclipuri. Cu o actualizare viitoare, ar trebui să poată reduce rata de reîmprospătare până la 30Hz pentru videoclipurile de 30 fps. Indicatorul ratei de reîmprospătare a Android ne arată că reîmprospătarea este menținută la 90Hz chiar și atunci când imaginea este statică. Redmi Note 10 5G obține un contrast de aproape 1800: 1, impresionant pentru un LCD. Luminozitatea este excelentă, adaptativă. Foarte plăcut la citit text. Telefonul are o funcție de protecție a ochilor, ecranul se adaptează la intensitatea luminii naturale sau artificiale. Culorile arată realist și sunt calibrate bine. Luminozitatea maximă manuală este sub media pentru ecran LCD, dar partea bună este că în lumină naturală nu avem probleme de citire a ecranului. Telefonul oferă trei setări diferite de contrast. Cu contrastul automat activat, există o nuanță albastră vizibilă, iar culorile nu sunt atât de exacte, deși puternice. Același lucru este valabil și pentru opțiunea Saturat. Setarea de contrast standard are însă o precizie foarte bună. Redmi Note 10 5G este capabil să redea conținut de calitate la rezoluție maximă Full HD.

Fisiere incarcate

Nici un fisier incarcat...

RS

Roxana Stoenescu

Foarte plăcut surprinsă de camera triplă, compusă din camera principală de 48MP, camera macro de 2MP și senzor de profunzime de 2MP. Cea principală de 48 MP, are senzor Omnivision, bliţ dual LED şi filmare limitată doar la Full HD, fără 4K. Are focalizare bună de aproape (close-up), culori realiste și focus pe detalii. Camera principală realizează fotografii excelente pentru un telefon mid-range. Surprinde detalii, imaginea e clară, culori redate fidel. Focusul pe detalii din natură: culorile frunzelor sunt reale, telefonul oferă o procesare echilibrată a imaginii. Blițul, foarte util, nu încarcă imaginea. Fotografii bune și pe timp de noapte. Aplicația pentru cameră dispune de o opțiune care recunoaște imaginile uzuale (clădiri, cer, verdeață, animale), pe care le îmbunătățește, imaginea capătă un aspect mai bun. Dacă fotografia are culori suprasaturate, această opțiune este foarte utilă. Un minus al camerei: imaginile cu rezoluție înaltă nu au cea mai mare claritate, dar își păstrează aspectul natural, ceea ce reduce din disconfort. Camera monocromă de 2MP acționează ca un senzor de adâncime, ceea ce înseamnă că telefonul este capabil să redea portrete. Am observat că acestea sunt clare, detaliate, au culori precise. Camera macro realizează fotografii bune, culori puternice și contrast adecvat, mai ales dacă folosim focalizarea fixă. Camera de selfie se descurcă bine, redă trăsături realiste și surprinde bine detalii. Focus realizat corect, culori naturale, fără a fi suprasaturate sau șterse, iar contrastul este unul bun. Portretele selfie sunt ok ca și calitate a imaginii, un pic mai slabe calitativ ca fotografiile obținute cu camera principală, întrucât nu avem senzor de profuzime. Foarte bune fotografiile în lumină puțină, prezintă o saturație bună a culorilor, contrast bun, detalii suficiente. Modul de noapte luminează întreaga poză, arată ok pe ecranul telefonului, dar pe zoom omite anumite detalii. Redmi Note 10 5G captează video până la 1080@30fps cu camera principală, nu este disponibilă fotografierea la 60ffps, nici modul 4k. Detaliile sunt redate ok pentru filmări 1080p în gama sa de preț.

Fisiere incarcate

Nici un fisier incarcat...

sus