×

Review-uri Xiaomi Redmi Note 10 5G

3 reviews

cc

catalin lucian costea

Viteza în rețea a telefonului este foarte bună comparabilă cu a unui telefon 4G. Atât viteza internetului, cât și calitatea convorbirilor au crescut. Pentru un telefon de buget, faptul că are 5G este mai mult decât suficient, Performanța telefonului este și ea decentă. Procesorul a făcut față jocurilor care nu necesită prea multe resurse, dar și celor mai solicitante. Deși am întâmpinat unele probleme și în jocurile simple cum ar fi Candy Crush, momente de lag și de drop frame, per total au rulat foarte bine. Am mai testat performanța pe Teamfight Tactics, Wild Rift și PUBG unde s-a descurcat decent. În Teamfight Tactics am simțit puțin lag și un frame rate scăzut dar a fost jucabil, în PUBG a rulat destul de lin având în vedere complexitatea jocului, fiind prezente aceleași momente de lag și de drop frame. În Wild Rift în schimb nu am avut nici o problemă. A mers lin și fără nici un moment de lag sau drop frame. Un alt plus pe care l-am observat a fost că în sesiunile de gaming nu s-a încălzit. Folosindu-l în aplicațiile cotidiene nu am observat probleme mari de perfomanță. Deși au fost unele mici probleme de performanță, lag și un timp mai lung de încărcare al aplicațiilor, acest lucru întâmplându-se când aveam mai multe procese deschise. Acestea însă, nu au fost atât de sesizabile sau enervante. Telefonul face o treabă foarte bună în rularea aplicațiilor și a multi-tasking-ului. Performanța este mai mult decât suficientă pentru un telefon de buget.

Fisiere incarcate

Nici un fisier incarcat...

cc

catalin lucian costea

Display-ul de 6.5 inci FHD+ nu este dintre cele mai rele pe care le-am folosit.Performanța display-ului nu este una extraordinară însă. Primul lucru pe care l-am observat când am început să folosesc telefonul au fost culorile spălăcite și lipsite de contrast. După ceva timp te obișnuiești dar ecranul nu oferă o calitate foarte bună nici la luminozitate maximă sau contrast schimbat. Un alt minus este momentul în care privești telefonul din diferite unghiuri. Se poate observa cum imaginea este distorsionată. Un plus al telefonului este capabilitatea ecranului de a suporta 90HZ. În momentul în care am activat această opțiuni s-a văzut diferența. De la mișcări greoaie și în reluare a devenit mult mai fluid și mai plăcut de folosit. Un alt plus al telefonului este că vine cu folie de plastic aplicată ceea ce oferă o protecție a ecranului împotriva zgârieturilor. Cât despre rezistența ecranului nu pot să mă pronunț. Pare un telefon destul de solid și presupun că rezistă la anumite șocuri. Video-urile și jocurile se văd decent. Același inconvinient este prezent și aici. Culorile sunt șterse și pale, lipsa de contrast devine în unele cazuri observabilă. Per total nu performanța display-ului nu este rea. Este un ecran decent pentru un acest tip de telefon, iar pentru prețul pe care-l are oferă destule.

Fisiere incarcate

Nici un fisier incarcat...

cc

catalin lucian costea

Camera foto a telefonului este destul de competentă când vine vorba de suprins instantanee. Camerele de pe spate fac față diferitelor tipuri de fotografii iar portretele pot fi bine realizate, senzorului camerei făcând o treabă excelentă în a separa subiectul de fundal. Abilitatea camerei în modul portret de a deschide diafragma până la f/1.0 oferă un avantaj, mai ales atunci când vrem să oferim fundalului un bokeh plăcut sau dacă suntem în situații de low-light (lumină scăzută). În cazul fotografiei de tip landscape, capacitatea camerei de a închide diafragma până la f/16 ajută la obținerea unei imagini cât mai sharp. Meniul este destul de ușor de accesat și înțeles. Pe lângă cele două moduri, Fotografie și Portret, avem modul Pro unde camera poate fi folosită asemănător cu modul Manual de la o camera profesionistă. Camera de 48 de MP oferă imagini bogate în detalii și pixeli, văzute chiar și pe un monitor mai mare. Modul de noapte oferă și el o imagine cu o expunere destul de bună deși în unele momente se poate observa prezența noise-ului, dar pentru un sensor mic este ceva normal. Un alt lucru foarte interesant si plăcut la camera este modul HDR care nu este prezent la multe dintre alte modele de telefoane. Acesta reușește să mențină un echilibru al expoziției și face o treabă foarte bună. Modul Macro este destul de distractiv de folosit. În lumină naturală face o treabă foarte bună, dar folosit în situații de low-light se poate observa prezența noise-ului destul de proeminentă. Camera video suportă formatul full HD, 1080P la 30 fps. Video-urile au o calitate decentă iar focusului face față și în situații dificile, când subiectul este în mișcare. În momentul înregistrării mi-a oferit senzație de a avea stabilizator al imaginii ceea ce a fost surprinzător. Camera de pe față are unele minusuri. În low-light sau în lumină artificială culorile ies spălăcite, iar calitatea fotografiei este redusă.

Fisiere incarcate

Nici un fisier incarcat...

sus