×

Stiri

Finantele prelungesc cu o saptamana perioada de achizitionare a titlurilor de stat Centenar

Finantele prelungesc cu o saptamana perioada de achizitionare a titlurilor de stat Centenar

Romanii mai au la dispozitie inca o saptamana pentru investi in titlurile de stat Centenar, se mentioneaza intr-un comunicat de presa transmis joi de Ministerul Finantelor Publice (MFP).

MFP a lansat a treia emisiune de titluri de stat catre populatie, cu o dobanda de 4,5% pe an si o maturitate de do ani. Valoarea nominala a unui titlu de stat este de 1 leu, iar veniturile aferente sunt neimpozabile.

„Avand in vedere interesul crescut al investitorilor, MFP prelungeste cu inca o saptamana perioada de subscriere, iar titlurile de stat pot fi achizitionate de la Unitatile operative ale Trezoreriei Statului si prin reteaua de oficii postale ale Companiei Nationale Posta Romana, astfel: pana pe 21 decembrie 2018 de la unitatile Trezoreriei Statului; pana pe 20 decembrie 2018 prin reteaua de oficii postale din mediul urban si 19 decembrie prin reteaua oficiilor postale din mediul rural”, au anuntat reprezentantii Finantelor.

Dupa incheierea perioadei de subscriere, MFP va organiza o tombola prin care 1.000 de investitori ai acestei emisiuni de titluri de stat vor fi selectati pentru a primi un bonus de dobanda in valoare de 5.000 lei, care va fi acordat in perioada imediat urmatoare declararii castigatorilor. Suma minima investita pentru a participa la tombola este de 500 de lei.

„Prin emisiunile de titluri de stat Centenar ii facem pe romani parteneri la cresterea economiei romanesti, in calitate de investitori directi. Joi, 27 decembrie a.c, vom organiza tombola prin care vor fi trasi la sorti cei 1.000 de castigatori ai premiilor in valoare de 5.000 de lei. Este modul nostru de a le multumi romanilor pentru incredere”, a precizat Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice.

Titlurile pot fi cumparate de catre persoanele fizice rezidente care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii, inclusiv de cele care au participat si la emisiunile anterioare. Dobanda este anuala, platibila la termenele din prospectul de emisiune.

Valoarea maxima a subscrierii pe fiecare investitor este de 200.000 de lei pentru subscrierile realizate prin intermediul unitatilor operative ale Trezoreriei Statului si de 200.000 de lei pentru subscrierile realizate prin subunitatile postale din reteaua C.N. Posta Romana S.A.

In perioada de subscriere, investitorii pot solicita anularea sumei subscrise, depunand o cerere de anulare. Dupa incheierea acesteia, subscrierile sunt irevocabile si nu mai pot fi anulate. In cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transfera mostenitorilor, care prezinta documentele legale prin care se atesta calitatea acestora de mostenitori.

Lista castigatorilor bonusului de dobanda va fi publicata pe site-ul MFP, fara a include detalii cu caracter personal, ci doar informatii indicative ale castigatorilor. Castigatorii bonusului de dobanda vor fi notificati de catre MFP, inclusiv cei care au subscris printr-un oficiu postal al Companiei Nationale Posta Romana - S.A.

Articole asemanatoare