×

Telefoane

Apple extinde iMessage pe Android cu noua functie RCS

Apple extinde iMessage pe Android cu noua functie RCS

17.11.2023, 12:57 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Apple a anuntat ca va adopta standardul de mesagerie Rich Communication Services (RCS). Dupa actualizare, functia le va permite utilizatorilor Android sa beneficieze de caracteristicile complete ale sistemului de mesagerie iMessage.

Decizia Apple de a integra RCS in platforma sa de mesagerie vine ca raspuns la presiunile regulatorilor din Uniunea Europeana prin Actul Pietelor Digitale si la presiunile competitorilor precum Google si Samsung. Implementarea acestei functii este programata pentru sfarsitul anului 2024, prin intermediul unui update de software.

Apple a declarat pentru publicatia 9 to 5 Mac: "La sfarsitul anului viitor, vom adauga suport pentru RCS Universal Profile, standardul asa cum este publicat in prezent de Asociatia GSM. Credem ca RCS Universal Profile va oferi o experienta mai buna comparativ cu SMS sau MMS."

RCS este considerat succesorul SMS-ului si ofera o experienta de mesagerie fara probleme intre dispozitivele Android si iPhone, replicand caracteristicile iMessage, cum ar fi confirmarile de citire, indicatorii de tastare si partajarea de media de inalta calitate. Functioneaza fara probleme atat pe retelele Wi-Fi, cat si pe cele de date mobile. De asemenea, Apple a mentionat ca implementarea RCS va oferi utilizatorilor posibilitatea de a-si partaja locatia cu alte persoane in cadrul conversatiilor text.

Cum va functia noul sistem RCS

Totusi, este important de mentionat ca Apple nu integreaza RCS in iMessage; in schimb, va adopta RCS ca o platforma de mesagerie distincta. iMessage va ramane canalul principal de comunicare pentru utilizatorii de iPhone, in timp ce RCS va servi ca inlocuitor pentru SMS si MMS. Cand va fi disponibil, RCS va coexista alaturi de iMessage, iar SMS-ul si MMS-ul vor ramane ca optiuni de rezerva.

Totusi, Apple anunta faptul ca iMessage ramane o optiune mai buna in ceea ce priveste securitatea si confidentialitatea in comparatie cu RCS. Compania afirma ca aplicatia sa iMessage foloseste criptarea end-to-end, in timp ce sustine ca RCS in prezent nu dispune de o criptare la fel de robusta ca iMessage.

Desi Apple a fost reticenta in a adopta RCS, argumentand ca nu este la fel de sigur ca iMessage, Google a sustinut ca RCS este suficient de sigur pentru majoritatea utilizatorilor si a indemnat Apple sa adopte standardul pentru a imbunatati experienta generala de mesagerie pentru toata lumea. Google mentioneaza ca conversatiile RCS ofera o experienta de mesagerie imbunatatita, depasind limitarile mesajelor SMS traditionale. Anul trecut, Google a lansat chiar o campanie publica cerand celor de la Apple sa adopte RCS.

Conversatiile RCS sunt oferite fie de Google, fie de operatorul mobil si sunt integrate in aplicatia de mesagerie a telefonului. Acest lucru elimina necesitatea unei aplicatii separate. De exemplu, pe dispozitivele Android, utilizatorii pot accesa caracteristicile RCS deschizand aplicatia Google Messages si accesand categoria de Setari > Functii de chat.

Articolul Apple extinde iMessage pe Android cu noua functie RCS apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare