×

Accesează
contul existent

Telefoane

Motorola Edge 50 Fusion Review: RAM si stocare generoase, camere mediocre, pret accesibil

Motorola Edge 50 Fusion Review: RAM si stocare generoase, camere mediocre, pret accesibil

17.06.2024, 14:57 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Atunci cand Motorola si-a prezentat seria Edge 50 pentru 2024, nu doar modelele Pro si Ultra mi-au atras atentia, ci si "mezinul" Fusion, cu promisiunea sa de a livra anumite caracteristici "de top", mai putin intalnite la telefoanele de sub 2000 lei.

Spre exemplu, display-ul este un adevarat "deliciu", cu un panel pOLED cu diagonala de 6,7 inci, rezolutie 2400×1080, rata de refresh de 144 Hz, luminozitate maxima de 1600 de niti si protectie Gorilla Glass 5. Pot spune ca-l prefer in dauna celui de pe fratele mai mare Edge 50 Pro, care ofera o rezolutie mai ridicata, insa si o lizibilitate a interfetei mai greoaie (cu fonturi implicite cam micute).

thumbs

Apoi, Moto Edge 50 Fusion vine cu Android 14 si este echipat cu un procesor Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2, potrivit pentru acest nivel de pret si nu cu mult sub 7 Gen 3 folosit de Edge 50 Pro. Sigur, generatia mai noua ofera performanta ceva mai buna in jocurile solicitante, insa, per total, nu veti vedea mari diferente intre aceste doua procesoare. Ce veti remarca insa sunt cei 12 GB de memorie RAM, care permit modelului Fusion sa "se dueleze" cu multiple aplicatii mentinute active in fundal, precum si stocarea de 512 GB (de tip UFS 2.2), arhisuficienta pentru colectiile de fotografii si filmari din numeroase vacante.

Iar drept cirese de pe tort, avem rezistenta la apa si praf certificata IP68, difuzoare stereo, certificare Dolby Atmos, baterie cu capacitatea de 5000 mAh, incarcare rapida la 67W, precum si incarcatorul aferent inclus in pachet, alaturi de o carcasa de protectie.

thumbsFoto: Motorola Edge 50 Fusion, continutul intregului pachet
Un sistem de camere mediocru

Capitolul la care Motorola Edge 50 Fusion isi tradeaza nivelul "entry-medium" este cel al camerelor foto. Bineinteles, in aceasta gama de pret spunem "la revedere" senzorului telephoto dedicat pozelor cu zoom optic, inlocuit cu un zoom digital 2X realizat cu crop pe senzorul principal, cu rezolutie de 50 MP, apertura de 1,9 si suport pentru stabilizare optica.

De altfel, daca va limitati la aceasta camera principala pe timp de zi, fotografiile facute de Edge 50 Fusion sunt mai mult decat satisfacatoare, mai ales daca va plac culorile usor suprasaturate, numai bune de postat imediat pe retelele de socializare. De asemenea, subiectii in miscare, precum pasarile care zboara, au fost iesit surprinzator de clar in pozele realizate cu camera principala. Totusi, in conditii de soare puternic si umbre, HDR-ul mai da rateuri, intunecand anumite suprafete mai mult decat ar fi cazul. Chiar si zoom-ul, atat timp cat nu depasiti 2X, isi face treaba onorabil.

thumbs

Camera ultra-wide beneficiaza de un senzor de 13 MP, cu apertura 2,2 si, oarecum surprinzator, in anumite scenarii capteaza niste poze ale caror culori sunt mai "corecte" decat cele oferite de senzorul principal, chiar daca nu la fel de vii. De asemenea, senzorul ultra-wide ofera suport pentru auto-focus, aparand astfel oportunitatea realizarii de fotografii macro, care nu ies rau deloc, avand in vedere gama de pret a acestui telefon.

In lipsa unei lentile zoom dedicate, modul Portret se bazeaza pe algoritmi software, care nu dau de fiecare data cele mai bune rezultate. Spre exemplu, decupajul conturului unui arbust inverzit nu a fost deloc unul fericit, insa la statui sau figuri omenesti s-a descurcat ceva mai bine. La animale, din nou am avut scenarii de tip "hit and miss", cu decupaje aproximative in unele poze sau chiar reusite in altele.

Galerie foto 39 imagini

thumbs



{5}



{6}



{7}



{8}



{9}



{10}



{11}



{12}



{13}



{14}



{15}



{16}



{17}



{18}



{19}



{20}



{21}



{22}



{23}



{24}



{25}



{26}



{27}



{28}



{29}



{30}



{31}



{32}



{33}



{34}



{35}



{36}



{37}



{38}



{39}



{40}



{41}



{42}


In schimb, in conditii de lumina slaba, niciuna dintre camerele de pe Edge 50 Fusion nu pot spune ca trece testul. Telefonul nu comuta niciodata singur pe modul "Night Vision", iar pozele realizate, cu sau fara acest mod, sunt mai tot timpul prea intunecate si lipsite de detalii. In ceea ce priveste fotografiile pe timp de noapte, fratele mai mare Edge 50 Pro ii este net superior, modelul Fusion dezamagind chiar si in comparatie cu alti concurenti din aceeasi plaja de pret.

Camera selfie, cu un senzor de 32 MP, isi face bine treaba, descurcandu-se onorabil si pe partea foto (inclusiv in modul Portret), cat si pe cea video. Iar daca vorbim despre inregistrari video, pe camera principala limitati-va la varianta 4K 30fps, care ofera un nivel calitativ multumitor pe timp de zi. Optiunea 1080p cu stabilizare "Horizon Lock" livreaza fisiere cu un bit rate foarte scazut, foarte slabe calitativ si cu artefacte de compresie.

{43}

Concluzie

Pentru pozele si clipurile din vacante cu copiii sau prietenii, Motorola Edge 50 Fusion va fi suficient, mai ales in conditiile in care ofera spatiu generos pentru multe astfel de colectii foto-video. Nu va asteptati insa sa realizati opere de arta cu ajutorul camerelor incluse pe acest telefon.

In rest, de la constructie, la ecran si ajungand pana la dotari hardware, Motorola Edge 50 Fusion depaseste usor media acestei game de pret. Cu alte cuvinte, un telefon capabil sa se achite de cam toate sarcinile uzuale, precum retelele de socializare, mesagerie, consum media sau browsing, dar si in stare sa ruleze jocuri, chiar daca nu la cele mai inalte setari vizuale. Ca bonus, design-ul subtire, finut si elegant (modelul de culoare "Hot Pink" are spatele acoperit de un soi de piele intoarsa artificiala) il recomanda mai ales pentru domnisoare si doamne.

Articolul Motorola Edge 50 Fusion Review: RAM si stocare generoase, camere mediocre, pret accesibil apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare