×

Software

X (Twitter) introduce verificarea cu buletinul, intr-o incercare de combatere a furtului de...

X (Twitter) introduce verificarea cu buletinul, intr-o incercare de combatere a furtului de identitate

18.09.2023, 18:27 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Chiar sub privirile noului CEO, Elon Musk, Twitter (acum X) a transformat ecusonul Twitter Verified dintr-un simbol al recunoasterii utilizatorilor (vedetelor) cu vechime intr-un privilegiu de care oricine se poate bucura, contracost. Adaugand la vulnerabilitatea deja creata, X a anuntat si o campanie vizand stergerea/eliberarea in masa a identitatilor atribuite unor conturi de utilizatori neaccesate recent.

Drept consecinta, identitatile multor utilizatori Twitter cu vechime, dar care au neglijat in ultima perioada platforma de microblogging, au fost deturnate de persoane rau intentionate si apoi impopotonate cu ecusonul Twitter Verified. Altfel spus, doritorii pentru abonamente Blue nu au intarziat sa apara, incepand cu oportunisti dornici sa obtina castiguri prin exploatarea identitatilor unor persoane celebre, pana la actori statali care au gasit in ecusonul Twitter Verified o cale facila pentru propagarea fara restrictii a propagandei politice. Vorbim despre dezinformari de tot felul, pana la suprimarea disidentilor inundand feed-ul X (Twitter) folosind mesaje cu specific pornografic, postate de pe conturi Twitter Verified atribuite "fermelor" de spam bots administrate de China.

Incercand sa puna capat atacurilor care au inundat platforma cu invitatii le scheme de fraudare si false anunturi pentru servicii sexuale, X (Twitter) anunta revalidarea conturilor Twitter Verified folosind cartea de identitate. Totul, in idea ca astfel vor putea fi identificate macar conturile duplicat, inregistrate pana acum doar prin achizitionarea abonamentului Twitter Blue cu frecventa lunara.

In mod ironic, validarea Twitter Verified folosind cartea de identitate exclude deocamdata conturile atribuite utilizatorilor din Uniunea Europeana (UE), Zona Economica Europeana (EEA) si Marea Britanie, administratorul X lucrand inca la depasirea provocarilor de ordin juridic.

Odata depasita, verificarea cu buletinul a conturilor X va trebui repetata ori de cate ori este solicitata schimbarea numelui public (ID-ul de cont), precum si orice actualizari vizand numele proprietarului, transferul contului catre o alta persoana, dezactivare temporara sau "alte masuri de securitate".

Articolul X (Twitter) introduce verificarea cu buletinul, intr-o incercare de combatere a furtului de identitate apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare