![]() |
17.12.2025, 18:57 Sursa: zf.ro
Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store
Abatorul Peris a primit miercuri, vizita ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Florin Barbu, in cadrul unei intalniri axate pe rolul procesarii locale in asigurarea accesului constant al consumatorilor la carne de porc romaneasca in retelele de retail.
Grupul Peris se numara printre cei mai mari procesatori de carne de porc din Romania. Grupul opereaza o capacitate anuala de aproximativ 500.000 de capete si o capacitate de procesare de circa 50.000 de tone de carne pe an. Tot porcul viu provine din ferme romanesti, iar produsele ajung la nivel national in retelele de retail in maximum 36 de ore de la abatorizare.
"Abatorul Peris este un punct strategic pentru industria alimentara a Romaniei. Aceasta unitate de procesare a reusit sa se dezvolte prin investitii care au depasit 15 milioane de euro in ultimii ani. Se demonstreaza faptul ca avem productie romaneasca, avem echilibrarea economica a fermierilor romani prin integrarea productiei de porc in abatorizare, dar si in procesare; practic, abatorul Peris face legatura intre fermierii romani si consumatori", sustine Florin Barbu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Abatorul Peris este cel mai mare abator privat cu capital romanesc din Romania si proceseaza preponderent carne de porc din productia locala. Colaboram cu ferme din toata tara, ceea ce permite livrari constante catre retelele de retail si sustine productia locala.
"Produsul romanesc inseamna trasabilitate, disciplina si respect fata de consumatorul final. Cu sprijinul autoritatilor, putem identifica strategii comune pentru sustinerea acestuia si pentru consolidarea increderii consumatorilor in produsele autohtone", a declarat Alin Zamfira, presedintele Consiliului de Administratie al Abatorului Peris.
In contextul discutiilor de astazi, Florian Ciolacu, director executiv al Clubului Fermierilor Romani, a evidentiat importanta colaborarii dintre fermieri, procesatori si autoritati: "Industria porcina din Romania are nevoie, mai mult ca oricand, de colaborare si de integrare reala in lantul valoric. Fermierii si abatoarele sunt parteneri strategici care depind unii de altii pentru stabilitatea si competitivitatea sectorului".
Legal disclaimer:
Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.