×

Politic-Social

Americanii stiu numarul soldatilor pe care Rusia i-a pierdut in razboiul din Ucraina

Americanii stiu numarul soldatilor pe care Rusia i-a pierdut in razboiul din Ucraina

13.06.2024, 15:21 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

"Fortele ucrainene sunt angajate intr-o lupta dura. Au nevoie de aparare antiaeriana suplimentara. Ucrainenii rezista cu forta la Harkov si continua sa impresioneze lumea, provocand pierderi nebunesti Rusiei.

Care pana in prezent a pierdut 350.000 de soldati, morti si raniti". Secretarul american al Apararii, Lloyd Austin, a spus acest lucru in timp ce deschidea reuniunea grupului de contact pentru Ucraina in marja ministerialei NATO.

"Este un moment critic, supravietuirea Ucrainei atarna in balanta. Dar sunt increzator ca aceasta coalitie isi va face datoria: astazi salutam un nou membru, Argentina", a spus el.

Medvedev: Transformam viata in Occident intr-un cosmar complet

Vicepresedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, considera ca este necesar sa se raspunda sanctiunilor occidentale. Pe canalul sau Telegram, el a cerut sa transforme viata in Occident intr-un "cosmar complet", provocand daune maxime tarilor ostile.

"In fiecare zi trebuie sa incercam sa provocam un rau maxim acelor tari care au impus aceste restrictii impotriva tarii noastre si a tuturor cetatenilor nostri", a spus seful adjunct al Consiliului de Securitate al Federatiei Ruse. "Trebuie sa provocam daune peste tot, sa paralizam activitatea companiilor lor si a organismelor guvernamentale. Sa provocam probleme in cele mai importante tehnologii ale lor si sa le lovim fara mila, distrugandu-le literalmente energia, industria, transporturile, serviciile bancare si serviciile sociale".

"Le transformam viata intr-un cosmar complet nebun", a conchis Medvedev, oferindu-se sa se ghideze dupa principiul Vechiului Testament "ochi pentru ochi".

Moscova: SUA vor mai multe varsari de sange

Purtatorul de cuvant al diplomatiei ruse, Maria Zakharova, a criticat furnizarea de arme occidentale catre Ucraina, acuzand SUA ca doresc "varsare de sange" in Europa. "Administratia Biden are nevoie de mai multa varsare de sange pe continentul european pentru a preveni prabusirea propriului guvern si a economiei americane", a declarat purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe la Telegram, dupa cum a raportat Tass.

Nou dosar la Curtea Penala Internationala, Rusia acuzata ca a dorit exterminarea prin foamete la Mariupol

Potrivit unei noi analize transmise Curtii Penale Internationale, Rusia a implementat un "model deliberat" de tactici de foamete in timpul asediului de 85 de zile al orasului ucrainean Mariupol la inceputul anului 2022, care a constituit o crima de razboi. Concluzia se afla in centrul unui dosar care urmeaza sa fie prezentat Curtii Penale Internationale de la Haga de catre avocatii Global Rights Compliance, in colaborare cu guvernul ucrainean.

Dosarul sustine ca Rusia si liderii sai intentionau sa ucida si sa raneasca un numar mare de civili. 22.000 de oameni au fost ucisi in timpul incercuirii si cuceririi orasului Mariupol, la inceputul razboiului din Ucraina. Civilii au ramas fara apa, gaz si electricitate in zilele urmatoare asediului, deoarece temperaturile au scazut sub -10C.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare