×

Politic-Social

Catalin Drula spune ca Legea PSD-PNL a pensiilor este o minciuna cap-coada, aruncata in prag...

Catalin Drula spune ca Legea PSD-PNL a pensiilor este o minciuna cap-coada, aruncata in prag electoral

20.11.2023, 20:04 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

"Legea votata astazi este o minciuna cap-coada, pentru ca asta s-au obisnuit sa faca: sa-i minta pe pensionari si sa-i foloseasca in scop electoral ca o masa de manevra. De 30 de ani trateaza pensionarii cu lipsa de respect. Bineinteles, pensiile trebuie sa fie la un nivel decent, dar pentru asta, in primul rand, trebuie o reducere a jafului de la stat, a cheltuielilor inutile, o reducere a pensiilor speciale. Mai trebuie ceva, fara de care niciun stat din lumea asta nu poate sa creasca veniturile cetatenilor: crestere economica", declara Catalin Drula, presedintele USR.

USR sustine ca noua Lege a pensiilor trebuia, conform jaloanelor din PNRR, sa intre in vigoare la 31 martie 2023: "Pentru ca PSD si PNL au facut praf bugetul tarii au amanat intrarea ei in vigoare pentru 1 septembrie 2024, iar acum ii mint pe pensionari ca au bani pentru a le acorda majorarile promise".

"Minciuna este dovedita, pe de o parte, de faptul ca raportul Bancii Mondiale, pe baza caruia Guvernul Ciolacu spune ca a facut noua lege a pensiilor, nu este nici acum finalizat, dupa cum au recunoscut astazi, in Comisia pentru munca din Camera Deputatilor, chiar reprezentantii Ministerului Muncii. Pe de alta parte, minciuna reiese chiar din estimarile Ministerului Finantelor care a spus, negru pe alb, ca impactul bugetar este nesustenabil si ca vor fi necesare masuri suplimentare de crestere a veniturilor. Adica, noi majorari de taxe pentru mediul de afaceri si populatie", arata USR.

Reprezentantii formatiunii sustin ca este o minciuna si faptul ca noua lege a pensiilor ar elimina inechitatile, fapt sesizat, de altfel, si de organizatiile sindicale.

"Legea votata a avut un raport de circa 300 de pagini si creeaza tot atatea nedreptati. Parintii nostri au dat statului un sfert din cat au castigat in fiecare luna, timp de 30-35 de ani, cu speranta - ca incredere nu cred ca mai are cineva - ca statul se va comporta corect cu ei cand vine vremea pensiei. La fel fac astazi toti angajatii. Legea PSD-PNL votata astazi, la care USR s-a opus, creaza o noua serie de nedreptati, pentru ambulantieri, pentru pompieri civili, pentru cei care salveaza vieti pe munti, pentru tatii vaduvi si exemplele pot continua", precizeaza deputata USR Oana Toiu.

"Si, de fapt, cea mai mare inechitate este ca in continuare exista pensii speciale pe care PSD si PNL le-au salvat pentru cel putin inca 40 de ani. USR doreste cresterea pensiilor si un sistem de pensii echitabil, dar spunem nu acestei minciuni legalizate si a haosului bugetar pe care PSD si PNL il creaza cu buna stiinta. Cel mai elocvent rezumat al acestei legi l-a facut astazi un parlamentar PSD, in Comisia pentru munca: "E o tampenie, dar votam oricum". Dedicat pensionarilor, semnat PSD", afirma deputatul USR Cristian Seidler.

Camera Deputatilor a adoptat marti seara Legea pensiilor cu 199 de voturi "pentru". Senatul a votat, in 14 noiembrie, proiectul de lege privind sistemul public de pensii.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare