×

Cultura si divertisment

Cum poate fi ameliorat sindromul inimii frante? Un studiu arata o legatura cu stimularea electrica...

Cum poate fi ameliorat sindromul inimii frante? Un studiu arata o legatura cu stimularea electrica a creierului

17.06.2024, 14:54 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Durerea emotionala a unei despartiri romantice poate fi atat de severa incat are propria denumire clinica - sindromul traumei iubirii, sau LTS, scrie The Guardian .

Dar ajutorul ar putea fi la indemana pentru cei care incearca sa repare o inima franta. Cercetarile arata ca purtarea unei casti doar cateva minute pe zi poate atenua suferinta, negativismul si depresia care pot insoti o relatie esuata.

In cadrul studiului realizat, 36 de voluntari cu sindromul traumei amoroase au purtat dispozitivul, care stimuleaza creierul cu un curent electric usor.

Voluntarii au fost impartiti in trei grupuri, iar doua dintre acestea au purtat castile de stimulare transcraniana cu curent direct timp de 20 de minute, de doua ori pe zi, timp de cinci zile. In cel de-al treilea, castile au fost oprite.

In primul grup, curentul a fost directionat catre cortexul prefrontal dorsolateral (DLPFC). In cel de-al doilea grup, curentul a fost directionat catre cortexul prefrontal ventrolateral (VLPFC).

Studiul a fost publicat in Journal of Psychiatric Research si a concluzionat ca, pentru simptomele sindromului de inima franta, stimularea DLPFC a fost mai eficienta decat stimularea VLPFC.

"Atat protocoalele DLPFC, cat si VLPFC au redus semnificativ simptomele LTS si au imbunatatit starea depresiva si anxietatea dupa interventie, in comparatie cu grupul simulat", au concluzionat cercetatorii de la Universitatea din Zanjan din Iran si de la Universitatea Bielefeld din Germania.

La o luna dupa ce tratamentul a fost oprit, voluntarii inca se simteau mai bine.

Potrivit The Guardian, autorii studiului afirma ca "aceste rezultate promitatoare necesita replicare in studii mai mari".

"Avand in vedere relatia dintre traumatismul din dragoste si reglarea emotionala, care este asociata cu activarea unor zone specifice ale creierului si a retelelor, metodele de tratament care abordeaza zonele cerebrale implicate ar putea fi promitatoare", conchid acestia.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare