×

Economic

"GrowWise", dispozitivul care va revolutiona agricultura romaneasca, inventat de un grup de tineri...

"GrowWise", dispozitivul care va revolutiona agricultura romaneasca, inventat de un grup de tineri romani

02.04.2024, 15:33 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

In cadrul Simpozionului International "Food you Trust", Senatul Stiintific al FDVDR, in parteneriat cu Institutul de Cercetari Alimentare R&D, a gazduit workshop-ul "Avantajul concurential al inovarii tehnologice". Aici a fost prezentat si dispozitivul GrowWise, dezvoltat de sase tineri promitatori: Augustin Babii, Bogdan Braileanu, Briana Filimon, Alexandra-Maria Morar, Alexandru Pop si Victor-George Sabo. Aceasta prezentare a fost parte a "Inovaliment", programul FDVDR dedicat inovatiei in domeniul alimentar.

"GrowWise reprezinta o solutie inovatoare in agricultura romaneasca, fiind un sistem complex care utilizeaza senzori si algoritmi pentru a monitoriza in timp real starea de sanatate a solului si a plantelor. Acest dispozitiv permite agricultorilor sa obtina informatii detaliate despre umiditate, temperatura si nivelul nutrientilor esentiali, facilitand astfel o gestionare eficienta a resurselor si reducerea impactului asupra mediului.

"In ultimele sapte decenii, calitatea nutritiva a fructelor si legumelor s-a degradat considerabil. O cauza principala a acestui fenomen este lipsa utilizarii ingrasamintelor, care completeaza oferta nutritiva a solului. Folosind dispozitivul GrowWise, utilizatorul primeste alerte in timp real si recomandari personalizate in privinta imbunatatirii calitatii mediului de dezvoltare a plantei. Astfel, prin utilizarea tehnologiei GrowWise, agricultorii pot economisi resurse precum apa si ingrasamantul, in timp ce isi optimizeaza calitatea si cantitatea recoltei", explica Alexandra-Maria Morar.

Prezentarea dispozitivului GrowWise la Simpozionul "Food you Trust" subliniaza efortul continuu al FDVDR si al Senatului Stiintific pentru promovarea cercetarii si inovarii in domeniul alimentar, cu scopul de a aborda provocarile globale legate de sustenabilitate si securitate alimentara.

FDVDR si Senatul Stiintific reitereaza prin acest proiect sprijinul constant pentru inovatie si dezvoltarea durabila in Romania, subliniind rolul vital al tinerilor cercetatori in construirea unui viitor alimentar sanatos si accesibil pentru toti. Pentru a sustine si a promova noua generatie de tineri talentati si inovatori, FDVDR a initiat campania "100 de tineri pentru dezvoltarea Romaniei", un demers menit sa evidentieze si sa sprijine potentialul extraordinar al tinerilor romani".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare