×

Politic-Social

Hotelul de gheata de la Balea Lac, intr-un top international al atractiilor de iarna

Hotelul de gheata de la Balea Lac, intr-un top international al atractiilor de iarna

20.11.2023, 22:12 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Printre experientele de iarna recomandate de publicatia britanica se mai gasesc sejururile in zone muntoase extrem de izolate din centrul Islandei (muntii Kerlingarfjoll), perfecte pentru amatorii de drumetii salbatice, admirat aurora boreala si cerul instelat, aventurile finlandeze cu sanii trase de reni in cautarea lui Mos Craciun si cazare in casute din copaci, croaziere norvegiene unde se vor bucura de viata salbatica nordica, o plimbare cu sania trasa de cainii si multe alte experiente polare, excursia pe continentul alb in Argentina, o adevarata oportunitate pentru observarea pinguinilor, albatrosilor, balenelor sau delfinilor, in mediul natural, vizitarea celui mai sudic oras al planetei - Ushuaia si o calatorie epica cu trenul prin muntii stancosi ai Canadei.

Referindu-se la Hotelul de Gheata de la Balea Lac, jurnalistii britanici considera ca ineditul obiectiv si experienta traita aici de turisti reprezinta piesa de rezistenta a unui pachet ce cuprinde un tur ale
celor mai pitoresti orase medievale ale Romaniei, vizitarea Castelului lui Dracula de la Bran, participarea la curse de sanii trase de caini husky in Muntii Harghitei, vizitarea capitalei Romaniei etc.

Conform acestora, ultima noapte a sejurului in tinutul lui Dracula va fi petrecuta in camerele Hotelului de gheata la Balea Lac, unde se va putea ajunge doar dupa un drum cu telecabina. Nu vor lipsi plimbarile cu snowmobilul, distractia pe pista de tubing sau la sanius, o cina cu patru feluri de mancare, servita pe o masa de gheata.

Echipa Hotelului de Gheata anunta ca a inceput pregatirile pentru startul sezonului 2023 - 2024.

"Avem increderea ca, atunci cand conditiile meteorologice vor fi potrivite pentru acest demers si straturile de zapada si gheata de la Balea Lac vor fi suficient de groase, vom putea incepe ridicarea celui de-al saptesprezecelea Hotel de Gheata, constructie inedita ce a devenit, in ultimele decenii, un adevarat simbol al sezoanelor de iarna in cea mai cunoscuta caldare glaciara a Muntilor Fagaras.

Chiar daca mai sunt inca de rezolvat destul de multe chestiuni organizatorice si nu lipsesc nici unele incertitudini independente de planurile si dorintele noastre, am reusit crearea unei strategii pe care ne-o dorim pusa in practica, astfel incat sa putem aduce un numar cat mai mare de turisti straini in Romania, o noua bucurie celor care ajung in iarna aceasta la Balea Lac", transmit organizatorii.

In sezoanele de iarna, Hotelul de Gheata, Biserica de Gheata si igluurile s-au construit in caldarea glaciara a lacului Balea (in imediata apropiere a Statiei de Telecabina Balea Lac), din "caramizi" de gheata decupate de pe suprafata lacului si zapada, intarita ulterior datorita amestecului cu apa si temperaturilor scazute.

Atat Hotelul de Gheata cat si Biserica de Gheata sunt obiective unice in regiunea centrala si de sud - est a Europei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare