×

Accesează
contul existent

Economic

Înca un lanț de restaurante din România intră în insolvență. Este al treilea în 2025, dupa Noodle...

Înca un lanț de restaurante din România intră în insolvență. Este al treilea în 2025, dupa Noodle Pack și La Plăcinte

Piaţa restaurantelor din România a fost din nou lovită: pe 30 iulie 2025, Bio Box SRL, compania din Cluj‑Napoca care administrează localurile Salad Box, a depus oficial notificarea de insolvenţă la propria cerere, marcând cea de‑a treia incapacitate de plată majoră în sectorul HoReCa de anul acesta.

31.07.2025, 13:47 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Dupa insolventele lantului Noodle Pack (24 iulie, afaceri de peste 100 milioane lei) si cele ale grupului La Placinte, si brandul Salad Box a ajuns in pragul falimentului, in ciuda ambitiilor globale anuntate inca din 2019. Potrivit ZF, in 2024 Bio Box SRL a inregistrat afaceri de circa 38,3 milioane lei, in crestere cu 25% fata de anul anterior. In ciuda cifrelor in aparent valorizare, compania a intrat acum in incapacitate de plata in propria instanta, alegand procedura de insolventa ca masura oficiala de reorganizare. Solictarea judiciara a fost aprobata de instanta cu desemnarea firmei RTZ & Partners SPRL - Filiala Bucuresti ca administrator judiciar provizoriu, conform documentelor oficiale. Bio Box SRL este parte dintr-un grup mai larg de companii operand sub umbrela Ski Salad Box, incluzand entitati precum Salad Box Brand, Saladbox Garden si Saladbox SRL, toate legate prin actionari comuni (Dan Isai si familia Lupas) si o adresa centrala din Cluj¬Napoca. Presuine tot mai mare asupra sectorului HoReCa Pana in 2019, fondatorii aveau planuri ambitioase: Salad Box urmand sa ajunga la 115 restaurante in 14 tari. In prezent, brandul continua sa mentina peste 30 de unitati in Romania si cateva in strainatate prin franciza, in tari precum Algeria, Canada si Austria, dar acestea nu ar trebui sa fie afectate direct de insolventa firmei romanesti, care opereaza doar international prin structuri separate juridic. Insistenta in procedura insolventei confirma presiunea tot mai accentuata asupra sectorului HoReCa: majorarea costurilor, inflatia persistenta, schimbarea comportamentului consumatorilor si incertitudinea economica generala reduc cererea si profitabilitatea pentru restaurante. Ingredientul principal e prudenta clientelei si scaderea frecventei vizitelor la localuri - chiar si cele din zone centrale sau premium. Pe fondul acestor dificultati, antreprenorii din industria restaurantelor trebuie sa reevalueze modele de business, sa optimizeze costuri si sa exploreze alternative precum franciza, livrarea online sau reorientarea catre formate low-cost, pentru a ramane sustenabili pe termen mediu.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare