×

Accesează
contul existent

Politic-Social

Intervenție medicală incredibilă: Tumoră cerebrală inoperabilă, scoasă cu succes la Iași

Intervenție medicală incredibilă: Tumoră cerebrală inoperabilă, scoasă cu succes la Iași

O timișorească în vârstă de 35 de ani și-a găsit salvarea la Iași. Suferea de leziuni infiltrative la nivelul lobului temporal drept, o tumoră cerebrală dificilă, dispersată în trei zone diferite ale emisferei drepte a creierului, iar medicii îi spuseseră că operația este imposibilă.

18.07.2025, 07:47 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Timisoreanca de 35 de ani si-a gasit salvarea la Iasi, dupa o interventie dificila pe creier. A batut 700 de kilometri, cu mult curaj si o a gasit o noua sansa la viata. "La doar 35 de ani, o tanara din Timisoara a primit un diagnostic tulburator: leziuni infiltrative la nivelul lobului temporal drept, o tumora cerebrala dificila, dispersata in trei zone diferite ale emisferei drepte a creierului. Medicii locali i-au spus ca interventia chirurgicala nu este posibila. Dar ea a ales sa nu renunte. A avut curajul sa parcurga singura aproximativ 700 de kilometri, pana la Spitalul Clinic de Urgenta "Prof. Dr. Nicolae Oblu" din Iasi, intr-un oras in care nu cunostea pe nimeni, cu speranta ca aici va gasi o sansa la viata", spun reprezentantii Spitalului din Iasi. "Acum cativa ani am fost diagnosticata cu o formatiune polichistica pe partea dreapta. Cum am descoperit-o? Am inceput sa fac crize compulsive. Am facut un RMN, din care a reiesit ca am o formatie polichistica. Cei de la Timisoara au spus ca din pacate nu au echipa sa ma opereze. Si bineinteles ca am gasit acest spital, aceasta echipa si am venit aici, m-am operat. Sunt foarte bine. Recomand cu tot dragul acest spital si va multumesc din suflet. Am avut incredere pentru ca de asta am si ales sa vin din Timisoara la Iasi. Este un drum foarte lung, dar am avut incredere in ei pentru ca stiu ca sunt doctori foarte buni aici"; spune Camelia, acum vindecata. Camelia afirma ca se simte bine Este increzatoare si se bucura ca are o sansa din nou la viata, "sa fiu normala, sa am o viata normala". "Toata lumea a avut grija de mine si a facut in asa fel incat sa nu ma simt singura. Operatia, intr-adevar, a fost grea, dar m-am simtit foarte bine. Sunt bine, chiar sunt ok", a mai spus Camelia, care i-a multumit doctorului prof. Lucian Eva "S-a prezentat in consultatie la noi in urma cu circa 10 zile. S-a pus diagnosticul de tumora cerebrala si de epilepsie secundara. S-a intervenit chirurgical si s-a facut o rezectie microscopica totala a formatiei tumorale. S-a dovedit a fi o tumora benigna, ceea ce inseamna ca pacienta poate fi considerata vindecata si intr-o perioada de timp relativ scurta va putea renunta inclusiv la medicatia antiepileptica. Este un caz fericit si ma bucur pentru aceasta pacienta ca isi poate relua o viata normala. Diagnosticul de epilepsie presupune multe interdictii sociale, inclusiv cel de a conduce un autovehicul. Chirurgia epilepsiei este o chirurgie electiva, este o chirurgie de mare responsabilitate pentru ca pacientul este intr-o stare clinica si psihica foarte buna si e de preferat si de recomandat ca post-operator sa mentina aceasta stare, lucru care s-a intamplat in cazul pacientei, dar a fost o operatie dificila", a spus prof. dr. Lucian Eva.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare