×

Economic

Masinile electrice prind viteza in Romania. Medie lunara de peste 1.200 de inmatriculari in primele...

Masinile electrice prind viteza in Romania. Medie lunara de peste 1.200 de inmatriculari in primele patru luni

11.06.2024, 11:46 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Conform datelor centralizate pana la finalul lunii aprilie, in Romania circula in prezent 45.248 de masini electrice. Dintre acestea, 4.962 au fost inmatriculate in primele patru luni ale acestui an.

Potrivit analizei Lektri.co, in trei din cele patru luni ale anului 2024 analizate in acest raport a fost constatata o crestere a numarului de inmatriculari de vehicule electrice, comparativ cu fiecare luna corespondenta din 2023. Luna martie face exceptie, fiind inmatriculate 853 de automobile electrice, comparativ cu 1.137 in martie 2023. Cu toate acestea, trendul de electrificare a parcului auto din Romania ramane unul ascendent.

Prima luna din an a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 60% fata de ianuarie 2024, urmata de o crestere moderata in februarie 2024, cu 17% fata de februarie 2023. In martie 2024 a aparut o scadere cu 25% a inmatricularilor comparativ cu martie 2023, insa luna aprilie a anului curent a adus, din nou, o crestere de 1,7% fata de aceeasi luna din 2023. Astfel, in primele patru luni din 2024, au fost inmatriculate 4.962 de automobile electrice, dintre care 276 vehicule comerciale usoare LCV.

La nivel general, insa, topul nu prezinta schimbari in ceea ce priveste primele trei pozitii. Dacia Spring ramane liderul achizitiilor facute de soferii romani care au decis sa foloseasca un vehicul electric, cu 1.490 de vehicule inmatriculate in primele patru luni ale anului, reprezentand 30% din totalul masinilor electrice inregistrate in 2024. Pe locurile doi si trei in top se situeaza, in continuare, Tesla Model 3 si Tesla Model Y.

Pentru prima data, luna aprilie a adus aproape de podium un alt vehicul electric in afara de cele trei deja consacrate, anume Renault Megane E-Tech, care a avut 53 de inmatriculari, fata de 59 ale Model Y. Cel mai inmatriculat vehicul electric din categoria LCV ramane Ford Transit, care a ajuns in luna aprilie pe locul 7 in topul inmatricularilor de masini electrice in Romania.

In segmentul high-end, Audi, BMW, Mercedes-Benz si Porsche au inregistrat 517 inmatriculari in 2024, reprezentand 10% din totalul vehiculelor electrice inmatriculate in 2024, in Romania.

Dacia Spring ramane, in continuare, cea mai populara masina electrica din Romania, cu un total de 17.350 de inmatriculari, reprezentand cca. 39% din totalul parcului auto electrificat din tara.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare