×

Politic-Social

Normele metodologice ale Legii privind diminuarea risipei alimentare, publicate in dezbatere

Normele metodologice ale Legii privind diminuarea risipei alimentare, publicate in dezbatere

15.05.2024, 17:10 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, proiectul vizeaza introducerea caracterului obligatoriu pentru toti operatorii din sectorul agroalimentar de a intreprinde masuri de prevenire a risipei alimentare.

Acesta are in vedere sporirea gradului de constientizare si responsabilizare a operatorilor economici asupra necesitatii de a se implica in lupta impotriva risipei alimentare, cresterea cantitatii de alimente ce fac obiectul donarii, elaborarea Strategiei nationale pentru prevenirea si reducerea risipei alimentare si asigurarea unei gestionari si monitorizari eficiente a masurilor de prevenire si reducere a risipei alimentare, prin crearea Platformei nationale pentru prevenirea si reducerea risipei alimentare.

Odata cu intrarea in vigoare a normelor metodologice de aplicare a Legii 217/2016, operatorii economici vor avea urmatoarele obligatii:

- sa implementeze cel putin doua masuri/ actiuni de prevenire a risipei alimentare, inainte de a dispune neutralizarea deseurilor alimentare generate;
- sa incarce, pana la data de 31 martie pentru perioada cuprinsa in intervalul 1 ianuarie-31 decembrie a anului precedent, in Platforma nationala pentru prevenirea si reducerea risipei alimentare, planurile anuale de diminuare a risipei alimentare;
- sa incarce, pana la data de 31 martie pentru perioada cuprinsa in intervalul 1 ianuarie-31 decembrie a anului precedent, in Platforma nationala pentru prevenirea si reducerea risipei alimentare, rapoartele anuale privind cantitatea alimentelor care au facut obiectul transferului cu titlu gratuit, atat agentii economici recunoscuti ca receptori, cat si agentii economici donatori.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare